Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/iskonskipag

Marketing

10.IZLOŽBA «ĆUTIN OTOK SVOJ» FOTO KLUBA PAG U GRADSKOM MUZEJU NOVALJA





Foto klub Pag, svoju desetu jubilarnu izložbu fotografija pod nazivom «Ćutin otok svoj», otvorio je 11. srpnja 2019. u Gradskom muzeju Novalja.


Izložene su fotografije dvadesetorice fotografa amatera sa cijelog otoka, koji su okom svojih fotoaparata ovjekovječili ljepote svojeg otoka.

Iz svake izložene fotografije posjetitelji mogu iščitati mnoštvo detalja, doživjeti atmosferu, i osjetiti emociju koju su doživljavali fotografi snimajući svaki detalj otoka.

Paški otočki fotoamateri ovom izložbom gorljivi su zagovornici važnosti predstavljanja i turističke promocije paškog krajolika i kulturne baštine, ne primajući nikakvu plaću za to, osim ljubavi prema fotografiji koju dovoljno kvalitetno i ustrajno ostavljaju generacijama na čuvanje. Fotografija je dokument, fotografija je čuvar nas samih. Ona svjedoči istinu za nas ali i za sve one koji dolaze poslije nas.

Uz izložbu je štampan i prigodni katalog u organizaciji Centra za kulturu Grada Novalje, koji je na svojim stranicama predstavio sve izlagače i njihove fotografije.


Kao zaključak nameće se činjenica da je fotografija zahvaljujući tehnološkom razvoju raširenija nego ikad prije. Zbog svega toga fotografi danas imaju mogućnost na mnoštvo fotografija radi nebrojeno mnogo okidanja, što nije loše za fotografiju.

Stanovnici Novalje i ovog djela otoka, kao i njihovi gosti moći će razgledati izložbu do 31. srpnja 2019.



Post je objavljen 22.07.2019. u 13:44 sati.