Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/asboinu

Marketing

Stjegoslovlje

Starosjedilački narodi Saskatchewan - Mosquito Grizzly Bears Head Lean Man Assiniboine Nation

Mosquito Grizzly Bears Head Lean Man Assiniboine Nation službeni je naziv ovog starosjedilačkog naroda iz kanadske provincije Saskatchewan i dio su starosjedilačkog naroda Assiniboine (Nakota). Pleme je potpisnik 'Ugovora 6' koji im jamči rezervate 109 Mosquito Band, 110 Grizzly Bear’s Head Band i 111 Lean Man Band, a uvedeno je u službeni registar pod brojem 343.

Zastava ovog plemena (tri su plemena zajedno) koje sebe još i naziva 'Jedno pero' nije poznata, a za svoju prezentaciju rabe plemenski pečat koji je ovalnog oblika. Pečat je razdijeljen na dvije jednake polovice i to gornju koja je svjetlo plave boje gdje su tri šatora iza kojih izlazi sunce crveno-narančasto-žuto-zelene boje s četiri žute zrake.

U donjem dijelu koji je svijetlo zelene boje stilizirani su plavi valovi, a ispod njih su četiri zelena stupa. Ispod svega su tri obredna bijelo-crna pera povezana zelenim konopcem. U gornjem dijelu izvan pečata piše crnim velikim tiskanim slovima: MOSQUITO GRIZZLY BEARS HEAD LEANMAN ASSINIBOINE NATION.




Post je objavljen 22.07.2019. u 12:17 sati.