Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kakotikupus

Marketing

poma

sad kad smo naučili kako pravilno ispeč tikvice i kako odabrat dobar ramstek moremo dalje.
ljeto je bogato plovovima prirode koji pozitivno utjeću na ljudsko zdravlje pa tako između ostalog, a da to nisu tikvice, imamo paletu proizvoda prirode koji uspijevaju od lipnja do rujna i koji imaju blagotvoran učinak na rad mozga, srca i osjetilo vida, izdvojit ću samo neke.

orah. orah spada u orašaste plodove pa ga se kao takvog ne može svrstat ni u voće ni u povrće. orah blagotvorno utjeće na rad mozga, a to su već znali i stari rimljani. sama struktura ploda upućuje na to kojem organu daje blagotvorni učinak. pa kad pogledate izbrazdanost ploda oraha sa prikazom mozga odmah će te uočiti da se orah kao i mozak dili na livu i desnu stranu, a izbrazdanost ploda oraha također podsjeća na izbrazdanost mozga. iz anatomije nam je poznato da je najveći seksualni organ kod čovjeka mozak, tako da je orah u kombinaciji sa medom, kao katalizatorom, vrlo učinkovit kad je u pitanju poticanje seksualne ženje.

karota ilitiga mrkva. spada u povrće i vrlo je bogata betakarotenom tj. vitaminom A koji je presudan za zdrav vid. kada prezežete karotu popriko odma će te primjetit da njena struktura upućuje na strukturu šarenice ilitiga irisa. doduše, vitamina A ima i u namirnicama životinjskog podrijetla ka o što su jaja i jetra, ali pošto ima sve više osvišćenih onda je karota idealan nadomjestak za dobar vid. zašto je to bitno? bitno je iz tog razloga da u kontaktima sa potencialnim partnerima svom mozgu možete poslat jasnu informaciju o tome što može očekivat kad se najedete oraha i meda.
idemo dalje, u nove izbore blagotvornih namirnica. iduća među njima je....

poma ilitiga rajčica. spada u voće iako će te je na vagi u tomija nač pod povrće ona je ipak voće. sam njen korjen naziva upućuje na to da je od boga dana, znači nikla u raju. da ne spominjem opet one stare rimljane, kad prisičete pomu uzdužno odmah će vam upast u oko, ako sete se dovoljno najeli oraha i karota, da unutrašnja struktura pome podsijeća na srce, ima livu i desnu kljetku i predkljetku, a ako ćemo govoriti i o vrstama onda poma šljivarica ima oblik srca. sama ta spoznaja ukazuje na to da je poma dobra za srce. osim šta je dobra kao dodatak razno-raznim salatama poma je dobra i za pečenje.

kod pečenja pome je, uostalom kao i kod tikvica, vrlo bitna priprema. pomu izrežete popriko na 10-12 milimetara debljine, tako izrezanu pomu posložite na neki plitki pijat i posolite da pusti vodu, ja to radim jeno sat prije pečenja. nakon šta je poma pustila vodu, a vi ispekli tikvice stavljate je na gradele toliko dugo da se iz nje isuši još pola priostale vode, mislim da netribam spominjat da je pritom triba i okrenit. e kad je poma pečena onda je lipo još malo pouljite maslinovim ujem i posujete zeru papra. možete je servirat zasebno, a može i sa tikvicama, u kombinaciji jedno s drugim daje ugodan okus.

šta smo dansa naučili? naučili smo to da je za seksualnu želju presudan orah sa medom, karota i poma. poma iz tog razloga šta je liti pojačana seksualna aktivnost, a poznato je da velike temperature loše utjeću na srce koje tijekom seksualnog čina radi pojačanim kapacitetom. znači, ako i dogodine mislite uživati u ljetnim radostima jedite pome.

napomena! oni priko šezdeset to moraju jist svaki dan. ae, kako je poznato da su sva velika otkrića otkrivena slučajno, ka npr. penicilin, tako je i pečena poma puno ukusnija kad malo odleži u uju skupa sa tikvicama pa će vam pečena poma od ručka bit puno ukusnija navečer uz pečenu oradu nego uz ramstek.

Post je objavljen 20.07.2019. u 12:25 sati.