Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ggirry2

Marketing

Carmen Domingo: Gala – Dali

Biografija Gale. Vrlo zanimljiva knjiga, vrlo upečatljiva žena. Jao onom tko je s njom morao živjeti.


Početak:
„Djeca su ponekad smetnja.“

Svršetak:
„No duboko u sebi Salvador predosjeća da će se smrt, koja je odnijela njegovo drugo ja, uskoro vratiti i po njega.“


Citati:

„Dokolica je majka svih poroka, no porok je otac svih umjetnosti.“ (Gala)

„Kad ga je Gala upoznala. Dali je bio zgodan, privlačan mladić s karanfilom iza uha koji je žene gledao sa strahopoštovanjem, ne znajući kako im se obratiti. Jeo je sardine i stavljao ih u kosu, zbog čega je poslije strašno smrdio. Gala je odmah shvatila da je riječ o provokaciji pa je učinila ono što mnogi nisu uspijevali: zanemarila je to. Bila je previše intuitivna da bi prešla preko onoga što joj je bilo očito. Previše usamljena da bi odustala od potrage za ljubavlju. Previše inteligentna da bi se s nekim zbližila prije no što je dobro razmotrila posljedice tog zbližavanja.
Coco nije razumjela Galin i Dalijev odnos. Za njega se govorilo da je nevin, što on nije poricao, dok se Gala ponosila svojim ljubavnim avanturama s brojnim muškarcima, kojih se nije odrekla u braku, ne videći u tome nikakav problem.“


„-A ljubav .... Što je s ljubavlju koju osjećaš ili si osjećala prema svim tim muškarcima? – upitala je Misia, ostajući vjerna svojim načelima.
Gala i Coco prasnule su u smijeh.“


„Što bi ti rekla, s kim si najviše uživala voditi ljubav? – upitala je Coco.
...
-Da budem iskrena, svaki je muškarac s kojim sam bila nečim zavrijedio da poželim barem još jednom ponoviti to iskustvo. U stvari ... svaki koji mi je ostao u sjećanju. Oni koje sam zaboravila nisu vrijedni spomena.“

„Svatko od nas ima drugačije viđenje normalnog“ (Coco Chanel)

„Uspijeva isključivo zahvaljujući svojoj inteligenciji i nepokolebljivom uvjerenju da se cijeli svijet vrti oko Salvadora. Ona je uvjerena kako je svatko od nas dužan pomoći tom neupitnom geniju da ostvari svoj puni potencijal. Gospođa Dali uzima naše usluge zdravo za gotovo jer smatra da postojimo isključivo kako bismo služili Salvadoru Daliju.“ (Gala)

„- Smetaju li vam optužbe vaših kolega da vas zanima jedino novac?
- Novac je važan. Zašto me ne bi zanimao? Svi se želimo domoći novca Svi maštamo o pronalaženju blaga koje će nam omogućit lagodan život. Novac i zdravlje! Ništa nam drugo nije potrebno.“ (Dali)

„Živjeti kao da ti je dvadeset godina u dobi u kojoj mnogi ljudi već razmišljaju o smrti. Otjerati iz svog života one koje ne želiš u njemu. Uživati ne tražeći ničije dopuštenje. Udaljavati se i približavati svima ili nikome, kad i kako poželiš, ne vodeći računa ni o čemu, osim o dječaku koji odbija odrasti i kojem je i dalje potrebno da ga vodiš za ruku.“ (Gala)




Post je objavljen 19.07.2019. u 19:21 sati.