Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Majmuni s kolodvora Zoo



Škola zaglupljuje, kaže prvi grafit. Apsolutno se slažem, evo jutros razmišljam o tome, nosim prazne boce na automat ne bih li dobio nešto novca nazad, ubacujem, sve funkcionira besprijekorno do zadnje boce, automat je vraća, primjećujem da je austrijska, sliježem ramenima, vraćam je u platnenu vrećicu i odlazim kupiti kruh i pijaču. Kod blagajne primjećujem da nisam uzeo bon za 1,5 euro, jurim nazad i vidim nasmiješenu curu s dva bona, koja se udaljava. Reći će netko, pa već tjedan si na godišnjem, ne, sad imamo školu za život i svaki dan mi stiže nešto za mail, valjda vide da nepripremljeni srljamo u reformu, pa će sad preko raspusta pokušati nadoknaditi ono propušteno.
Zbog jedne frendice svake godine snimam kolodvor Zoo, mada tamo više nema mladih narkomana i što bi se reklo, nije baš nešto napet. Uz sam kolodvor se nalazi zoološki vrt i napokon sam otkrio mjesta odakle se mogu besplatno dobro fotkati skupine majmuna. Promatraju ih posjetitelji, promatraju oni posjetitelje, pogađate koja skupina mi djeluje inteligentnija, posebno jedna ekipa koja sjedi li i čudom se čudi.
Jednu oriđinale narkomanku sam otkrio na povratku kod kolodvora Friedrichstr., paralelno smo mokrili između skupina turista koji jure i ne zanima ih rijetko granje, ja sam nju vidio, ona mene ne, snimio sam, al eto, postoji i nešto autocenzure u objavljivanju, čak sam skroz likvidirao fotku.
Euro spominje ulazak Union Berlina u prvu ligu, nažalost znam, imam u Rijeci fanatika među onima što vode pse, zna njihovu cijelu povijest kako su praktično kao amateri došli do prve lige, te mi naručio dres, naravno veli, platit ću ga. Bio u njihovom shopu, ostao u šoku, ima jedan iz stare serije na akciji, 40 eura, bio 60, najava da stižu novi, to je meni pijače za tjedan dana ili vojničkih jakni za mnogo duže razdoblje, stalno da ih mijenjam, nema šanse, a tip nažalost nije ni od love, samo povremeno radi, sport je definitivno precijenjen.

Post je objavljen 18.07.2019. u 10:02 sati.