Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Nekoliko HR-Go-crtica

Stjepan Meštrović 3. dan

Nakon podosta čekanja u EGD su uključeni rezultati 40. Svjetskog amaterskog prvenstva u gou, koje se održalo od 2. do 5. lipnja ove godine u Matsue, Shimane prefekturi, Japan. Predstavnik Hrvatske je bio Stjepan Meštrović 2. dan, koji je ujedno prvak Hrvatske u gou.
Novo stanje Stjepanovih rejting-bodova je:


     HRr. Igrač              Klub Dan Rejt   +/- Tur Rej.dan
  • 2. Meštrović Stjepan VGor 2d 2271 +38 89 3. dan
Stjepan je rejting-bedovima ušao u područje 3. dana. Čestitka Stjepanu!
Detaljije o 40. Svjetskom amaterskom prvenstvu u gou možete vidjeti na: https://blog.dnevnik.hr/gogame/2019/06/1632240176/40-svjetsko-amatersko-prvenstvo-u-gou.html

Još o Go-kampu u Zaostrogu

Javlja Damir Medak o nekim tragovima nakon Go kampa u Zasostrogu. Bio je tu i poveći članak u Slobodnoj Dalmaciji, ali i dva video uradka koje možete vidjeti na:
https://www.youtube.com/watch?v=6_dGxsuLWes
https://www.youtube.com/watch?v=DDHWL2hNJVo
'Vjerujem da će Međunarodni ljetni go kamp u Zaostrogu biti važan doprinos širenju igre i misaonog športa go u Hrvatskoj i Europi.
Ovaj jedinstveni događaj imat ćemo priliku predstaviti na Europskom go kongresu u Bruxellesu (20.07.-04.08.2019.), kao i na Prvom svjetskom skupu o razvoju goa koji će se održati za vrijeme Kineskog go kongresa u Rizhau (23.-25.08.2019.).
Zahvaljujem svima na entuzijazmu i nesebičnoj potpori bez koje sve ovo ne bi bilo moguće.'

3. sezona Međuškolske go lige je u pripremi

Početkom nove školske godine 2019/20. krenuti će se animacijama i učenjem igre go po školama uključenim u projekt rada sa učenicima u školskim vannastavnim aktivnostima. Odrađivati će se radionice goa za učenike početnike u igri go, kao i za one naprednije koji su već uključui i u go-turnire i van škole.
U povećanju je broj škola uključenih u taj projekt. Svoja znanja i vještinu igranja goa učenici će moći pokazivati na turnirima Međuškolske lige. Domaćini tih turnira će biti škole koje prihvate domaćinstvo.
Novost u dolazećoj sezoni su natjecanja školskih reprezentacija u igri Go, a pojedinačni će se turniri, kao i do sada, dalje igrati.
Vrhunac rada sa mladima u Go će slijedeće sezone biti Europsko prvenstvo za mlade ( European Youth Championship ), koje ćese održati kod nas u Stubičkim Toplicama od 12. do 14. ožujka 2020.

bl. Muradenu


Post je objavljen 18.07.2019. u 00:21 sati.