Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Bergmannica



Postoji ulica koju sve ove godine nepravedno nisam spomenuo na blogu, a zadnjih godina je najviše uljepšana i dodatno dobila dušu, Bergmannstraße. Redovito obilazimo taj kvart, tu nam se na izlazu iz podzemne u Gneisenaustr. nalaze omiljeni optičari, sad već skoro kao prijatelji u optici Neumann. Zanimljivo, jučer sam igrom slučaja saznao da se ta neka veleposjednica Bergmann po kojoj je ulica dobila ime djevojački prezivala baš Neumann. Tako smo se jučer ispozdravljali, drugarici su izravnali, učvrstili i očistili naočale, sve besplatno, kao i prije par godina kad sam ja dobio novi etui. Zatim smo krenuli po tom već poznatom kvartu. Nismo htjeli gubiti vrijeme pa smo pojeli köfte u kruhu.
Inače tim dijelom grada Kreuzbergom već duže upravlja stranka Zelenih i to se vidi i osjeti. Malo sam se pobojao kad je već legendarni načelnik, poznati alternativac, otišao u mirovinu, al nema razloga za strah. Ovaj put su nas oduševili klupicama koje su svuda postavili po rubovima ulice, tako dok bi jedno od nas obilazilo simpatične dućane sa zbilja velikim popustima, drugi bi se odmarali. Zaista nismo od pazara, al eto, tu smo potrošili dosta sitniša, vidjet će se u narednim nastavcima dosta i odjevnih predmeta što smo nabavili po 1 euro, mene je oduševila vojnička jakna.
Još jedan detalj mi je simpatičan, primjetio sam prošle godine, dosta starijih gospođa promatra s prozora šarenilo šetača po ulici, baš sam se nasmijao, ljudski baš ljudski.


Post je objavljen 17.07.2019. u 08:45 sati.