Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Dronovi iznad Splita

Situacija u kojima dronovi ometaju i ugrožavaju zračni promet se događaju sve češće. Kako u svijetu, tako i kod nas...

Prije tjedan dana se dogodilo da je neki turist u blizini Splitske zračne luke letio dronom, zbog čega je Zračna luka radi sigurnosti zatvorena za promet, a letovi su preusmjereni.

Turist podigao dron, ekspresno zatvorena Zračna luka Split

Danas se opet dogodilo da je netko letio dronom, te je opet sigurnosti radi zatvorena splitska zračna luka, a letovi preusmjereni...

Dron zatvorio splitsku zračnu luku: Avioni su morali kružiti

Zbog drona zatvoren splitski aerodrom, policija traga za osobom koja je upravljala


Jedan dio problema svakako je taj što se dronove danas može praktički kupiti "na kiosku"; ima ih čak ih i u malo boljim knjižarama, a u specijaliziranim trgovinama foto-opremom ih ima napretek, svih vrsta i veličina.

Međutim, idioti koji ne mareći za propise letaju dronovima kad se sjete i gdje se sjete, uključujući i u zonama u kojima je letenje zabranjeno iz sigurnosnih razloga (zračne luke, požarišta koja se gase iz zraka "kanaderima" itd...) dovode na loš glas sve ostale, odgovorne, vlasnike dronova. (Slično kao što šačica neodgovornih ili zlonamjernih "fotografa" i paparazza dovodi na loš glas sve ostale fotografe - umjetnike, hobiste i fotoreportere).

A s obzirom na to kakva nam je država, počevši od birokratskog izmišljanja biroracije koja je sama sebi svrha, pa do izmišljanja zakona koji sankcioniraju sve samo ne one koje bi trebalo, ako se nastavi ovakav trend neodgovornog (ili bolje rečeno idiotskog) letanja dronovima u zabranjenim zonama, lako bi se moglo dogoditi da opet, po tko zna koji put od strane zakonodavstva i birokracije nastradaju oni koji uopće nisu problem, koji odgovorno koriste dronove i koji ionako već moraju, da bi "legalno" letjeli dronoviam, ispoštovati svu silu zakona, pravilnika, birokracije i papirologije...

Post je objavljen 16.07.2019. u 19:28 sati.