Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/op3

Marketing

Zajedničko druženje bratstva

Zajedništvo jest jedan od četiri stupa dominikanskog duhovnog života te kao takvo vrlo važan čimbenik u svakodnevici našeg bratstva. Osim zajedničkih susreta i molitve, često se odvažimo i na neko kraće hodočašće, sudjelujemo u zajedničkim aktivnostima za dobrobit društva i Crkve, zajednički odlazimo na duhovna događanja i tomu slično. No, ponekad poželimo malo otići i u prirodu, na čisti zrak, te kroz druženje zajednički provesti slobodno vrijeme. Još nam je svima u živom sjećanju izlet i druženje u Zagorju od prije nekoliko godina, no ovaj smo puta ostali u našem Zagrebu te se okupili u vrtu sestre Elizabete koja nam je priredila izvrstan roštilj u još ljepšem ambijentu. Iako je vrijeme zadnjih nekoliko dana bilo vrlo promjenjivo te na trenutke čak i prijetilo da će nam omesti planove, u nedjelju je granulo sunce te su svi preduvjeti za naš roštilj biti ispunjeni.





Naše bratstvo se može pohvaliti s mnogo prijatelja i podupiratelja. O mnogima od njih smo već pisali na ovom blogu. Sigurno se čitatelji sjećaju tekstova u kojima smo spominjali našeg dragog svećenika, velečasnog Marijana iz Resnika, našu sestru dominikanku Ivanu Pavlu, slikaricu Almu Orlić, vjeroučitelja Zlatka, bivše dominikanske bogoslove Ivana i Mateja koji su nam približili sv. Vinka Ferera te mnogih drugih laika i klerika koji su na neki način stvorili odnos s našim bratstvom te nam ostali u lijepom sjećanju. Jedna od osoba koja nam je u zadnje vrijeme jako prirasla srcu jest i naš dominikanski mladomisnik fra Josip Dolić koji je već godinu dana u našem samostanu na Peščenici. Upravo zbog toga smo ga pozvali da nam se pridruži što je on drage volje prihvatio.





Budući da je ovo godina u kojoj je postao svećenik te će mu kao takva ostati zauvijek u sjećanju, poželjeli smo učiniti nešto lijepo za njega te smo mu darovali reprodukciju slike bl. Augustina Kažotića, našeg velikog svećenika i biskupa, da mu bude uzor u svetosti i zaštita na svećeničkom putu.



Ostali smo u zajedništvu gotovo pola dana te se još jednom prisjetili da je Duh ono što nas sve spaja, a dok je on među nama jak, za budućnost našeg bratstva nema brige.



Hvaljen Isus i Marija!

Post je objavljen 16.07.2019. u 13:59 sati.