Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/asboinu

Marketing

Stjegoslovlje

Starosjedilački narodi Saskatchewan - Little Pine First Nation

Little Pine First Nation službeni je naziv ovog starosjedilačkog naroda iz kanadske provincije Saskatchewan i dio su starosjedilačkog naroda Cree. Pleme je potpisnik 'Ugovora 6' koji im jamči rezervat 116 Little Pine, a uvedeno je u službeni registar pod brojem 340.

Zastava ovog plemena nije poznata, a pleme za svoju prezentaciju rabi plemenski pečat koji je prikaz 64 obredna pera postavljenih u krug, na način izmjene crno pero bijelo pero s crno-smeđim vrhom. Iznad piše u polukrugu 'Little Pine First Nation', ali su točke na slovo 'i' zamijenjene trokutom.

Ispod obrednih pera je prsten koji je podijeljen na četiri dijela: gore žuta boja, dolje crvena boja, grboslovno desno plava boja i grboslovno lijevo zelena boja. Unutar prstena je romb koji kod naroda sjeverne Amerike zapravo simbolizira zvijezdu.

Romb je podijeljen tako da je unutar njega upisan kvadrat. Vrhovi su obojani istim bojama kao i kod prstena s tim da je gore prikazano nešto što je slično prikazu oka, dolje je otisak medvjeđe šape, grboslovno desno je šator tipi, a grboslovno lijevo je stablo bora.

Kvadrat je razdijeljen valovitom plavom crtom (rijeka), a ispod je sunce koje izlazi prikazano s devet žutih kraka.




Post je objavljen 13.07.2019. u 07:37 sati.