Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

PREDMET: BRANKO STOJKOVIĆ IZ BJELOVARA - PISMENA PREDSTAVKA SVIM ODGOVORNIM INSTITUCIJAMA U HRVATSKOJ.



PREDMET: BRANKO STOJKOVIĆ IZ BJELOVARA - PISMENA PREDSTAVKA SVIM ODGOVORNIM INSTITUCIJAMA U HRVATSKOJ.

Poštovani,

obraćam se Vama i stavljam na znanje da; dana, 07. travnja 2018. godine, oko 15,05 sati fizički sam napadnut u mjestu Gudovac, ispred samog ulaza u "Bjelovarski sajam" u Gudovcu, od bivšeg policajca i pripadnika "Omege", Marinka Pranjića. Tom prilikom Pranjić me je napao sa metalnim čekićem i nožem, vičući da sam: "Srbin i Četnik", da će me zaklati i ubiti, da što stalno pišem o braniteljima i invalidima rata... Ja sam tada snimao kao nezavisan novinar i predsjednik udruge za ljudska prava ŠTIT jednu običnu tablu sa natpisom "Gudovac".

Marinka Pranjića ne poznajem, niti sam mu išta bio kriv, niti dužan,a kraj fizičkog napada na mene, Pranjić izrekao mi je i druge razne prijetnje i uvrede, što je opisano u mojoj kaznenoj prijavi, koju sam podnio istoga dana, poslije je Prnjić bio uhićen, i imao je premetačinu stana i kuće,i dva vozila... Bio je dva dana u pritvoru. Na Općinskom sudu je Marinko Pranjić proglašen krivime za kazneno djelo prjetnja iz Čl. 139. st. 2 KZ-a. I uvjetno kažnjen sa 6 mjeseci zatvora na godinu dana.

Marinko Pranjić je bio u alkoliziranom stanju kad me je fizički i sa hladnim oružjem napao... Ovdje vam želim skrenuti pažnju: da ovdje se radi o pokušaju ubojstva, ili u najmanju ruku u pokušaju nanošenja teških ozljeda... Pranjić je želio da me ušutka i da javno više ne govorim i ne pišem o društvenim problemima. Ovo je dokaz da Pranjić učinio je i kazneno djelo protiv slobode govora i mišljenja, i kazneno djelo na nacionalnoj osnovi... Marinko Pranjić učinio je i kazneno djelo uvrede protiv časti i ugleda mene kao hrvatskog građana.

Između ostaloga Pranjić htio mi je razbiti sa čekićem auto i prijetio je i vrijeđao moju gospođu. Pozivao je Ivana Cindrića da me idu zajedno tući. Pitam vas: što bi bilo da se ja nisam uspio obraniti od svih agresivnih napada na mene. Pisao sam poslije o tome kakve je sve propuste učinila policija iz Bjelovara. I kakvu sam ja kao hrvatski građanin imao zaštitu od takve policije. Prijavio sam imenom i prezimenom policajce koji su učinili propust, ili su zloupotrebili svoj položaj i uniformu, odnosno opstruirali istragu, i kako je učinjen sukob interesa...

Ono što je važno ovdje spomenuti za vrijeme suđenja Marinku Pranjić, koji se na sudu uopće nije pokajao, nego je našao još lažne svjedoke, koje sam isto kazneno prijavio za ometanje pravde u suđenju... Za vrijeme suđenja Marinko Pranjić je tri puta kršio mjeru Županijskog suda u Bjelovaru, zabrane približavanja na najmanju odaljenost od 100 metara. Ili bolje rečeno Pranić upućivao mi je i druge dalje prijetnje smrću. U svim tim svojim aktivnostima huškao je svoje suborce bivše policajce: Ivana Škrlina i Darka Teklića, i druge da me napadaju na sve moguće načine... Ovo su policajci iz "Omege" koji podržavaju Pranjićeve napade na mene: Žarko Čanađija, Nenad Koledić, Alen Ljuna, i dr.

Marinko Pranjić je, dana, 01.svibnja 2018., u gradskom parku u Bjelovaru, prekršio zakonsku uredbu o približavanju, iako je pod mjerom i kontrolom nazora o približavanju koju je donesao Županijski sud, u skladu sa Općinskim državnim odvjetništvom iz Bjelovara. Policija je o tome bila telefonski obavještena, i čak pismeno... Marinko Pranjić je drugi put prekršio uredbu 15.svibnja 2018. godine, kada mi je čak prišao na dva metra na parkingu trgovačkog centra "Kaufland" u društvu Ivana Škrlina, koji me je izvrijeđao pred policajcima, koji su došli po mome pozivu. I za to postoji pismena prijava da policija nije ništa poduzela, a i dugo im je trebalo da dođu, iako se policijska Uprava u Bjelovaru nalazi samo 100-tinjak metara dalje.

Policijski nadzor za Marinka Pranjića i mene je vodio policijski inspektor Ivan Benković, koji je poslie smijenjen, odnosno skinut sa mog slučaja, jer ništa nije učinio da se uhiti Marinka Pranjića zbog kršenja mjere približavanja. Sad slučaj vodi policijska inspektorica Lana Ojvan.

Mene obilazi još uvijek policija, i do sada je bila oko 30-tak puta u nadzoru. I obilaziti će me do pravomoćnosti presude. Zadnji puta je policajac Darko Jakšinić, bio kod mene doma 07.07.2019., u 19;40 sati.

Marinko Pranjić prekršio je uredbu i treći puta kada on angažira svoje rođake i prijatelje, i svoga sina, vršeći na mene pritisak da odustanem od sudskog progona. I tada sam dao prijavu policiji u Bjelovaru, i sve dokaze i telefonske snimke... Policija ništa nije učinila jer u policiji rade suborci od Pranjića, koji su bili u policijskoj specijalnoj jedinici "Omege".

Marinko Pranjić je rastavljen i bivša žena mu radi u bjelovarskoj policiji. Pranjić je prekršio i četvrti puta uredbu, dana 22. ožujka 2019., toga dana smo imali sudsku raspravu u 09,00 sati, na Općinskom sudu u Bjelovaru, te istog dana oko 13,00 sati, Pranjić, je na gradskoj tržnici u Bjelovaru, prijetio mi sa udaljenosti oko 10-tak metara. Istoga sam trena pozvao policiju, i učinio pismenu prijavu. U tom slučaju sam podnio ponovo kaznenu prijavu protiv Marinka Pranjića. A Kaznenu prijavu u policiji je zaprimio policijski inspektor Miroslav Bošnjak.

Od moje nove i druge kaznene prijave je prošlo mjesec dana a inspektor Miroslav Bošnjak, koji je zaprimio moju kaznenu prijavu nije ispitao svjedoke i očevice događaja na gradskoj tržnici, ja mislim zato što je Marinko Pranjić, taj bivši skladištar policijske postrojbe "Omege" je njegov ratni suborac.

Zanimljivo je; da mnogi policajci iz postrojbe "Omege" danas rade u policijskoj Upravi u Bjelovaru, i to na visokim funkcijama, iako većina njih nema odgovarajuću policijsku spremu... To su ljudi još iz rata koji su pristrani i mrze one koji drugačije razmišljaju. Ili čuvaju nekome "korupcionašu" ili kriminalcima leđa. Oni su čak vezani uz političke stranke kao što je HDZ-e. Zapovjednik ratne postrojbe "Omege" Josip Trogrlić-Jozo tri puta mi je prijetio smrću, a policija u Bjelovaru za napade ne mene nije mu napisala ni prekršajnu prijavu.

Kada je četvrti puta Marinko Pranjić, prekršio mjeru osobno telefonski me je nazvao načelnik Policijske uprave Bjelovarsko-bilogorske, Jakob Bukvić, i raspitivao se osobno o kršenju mjere i kaznenoj odgovornosti Marinka Pranjića. Nekoliko dana poslije sam od načelnika Bukvića, dobio i pismenu predstavku o zakonskim i pravnim smjernicama...

Pismeno se obraćam svim odgovornim institucijama (ljudima, imenom i prezimenom) i odgovornim funkcijama u Republici Hrvatskoj, i stavljam na znanje u kakvoj državi bezakonja živimo ja i moja obitelj. U svim pogledima prekršena su sva moja ljudska prava i slobode čovjeka, koja su zagarantirana Ustavom i zakonom RH.

Prekršena su prava o jednakosti, ugrožena je moja sloboda i pravna zaštita, okrivljeni i osuđeni Marinko Pranjić, učinio je kazneno djelo, poticanje drugih osoba na nesnošljivost i mržnju, prema meni. S punim pravom se pitam; u kakvoj to ja državi bezakonja živim? I zašto nitko nije za ništa odgovoran? Tko dozvoljava ovaj kriminal i nasilje? Očekujem od Vas pismeni odgovor, da mi kažete: što ste Vi učinili da ovakvi krivci budu pošteno sankcionirani i kažnjeni...

Marinko Pranjić od države je dobio stan, iako ima kuću, ima ratnu mirovinu sa 50-tak godina života, ima PTSP-e i vozi auto. I ima druge benificije, i privilegije u ovom društvu. Zašto?


U Bjelovaru, 08.07.2019. godine

BRANKO STOJKOVIĆ


DOSTAVLJA SE:

1.) Predsjednica RH., Kolinda Grabar Kirarović
2.) Predsjednik Vlade RH. Andrej Plenković
3.) Predsjednik Sabora RH., Gordan Jandroković
4.) Ministar MUP-a RH. Davor Božinović
5.) Unutrašnja kontrola policije MUP-a RH.
6.) Tajnik i Ravnatelj MUP-a RH.
7.) USKOK i DORH
8.) Ured Vijeća za nacionalnu sigurnost RH.
9.) Odbor za ljudska prava u Saboru RH.
10.) Ustavni sud RH.
11.) HHO Zagreb.
12.) Pučki pravobranitelj RH.
13.) Županijski sud u Bjelovaru.
14.) Općinski sud u Bjelovaru.
15.) Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru.
16.) Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru.
17.) Ministarstvo državne uprave RH.
18.) Svi saborski zastupnici RH.
19.) Mediji i društvene udruge i inicijative.


------------------------------------------
BRANKO STOJKOVIĆ - ŠTIT
HRVATSKA / B j e l o v a r, 43000
0958148290 (Tel/mob.)
E-mail: brankostojkovic152@yahoo.com
Udruga "ŠTIT"
URED. Masarykova 8
-----------------------------------------------------
Objavljeno: 08.07. 2019. godine
-----------------------------------------------------
http://crostojkovic1958.blog.hr
http://stitonosa1958.blogger.ba
Broj članaka: 5032.




Post je objavljen 08.07.2019. u 01:01 sati.