Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Ulay i Jan Fabre u Rijeci



Rijeka je sinoć bila domaćin izuzetnom događaju, u muzeju moderne i suvremene umjetnosti gostovali su i razgovarali Ulay i Jan Fabre, dvojica umjetnika koji svakako spadaju u najradikalnije i najzanimljivije pojave suvremene kulturnoumjetničke scene. Ulay je najpoznatiji po dugogodišnjoj vezi s čuvenom Marinom Abramović, gdje su propitkivali i javno rušili sve granice odnosa u dvoje, da bi na kraju spektakularno završili vezu perfomansom na kineskom zidu, svatko je krenuo sa svoje strane zida, sreli su se negdje na polovici puta, zagrlili i oprostili se da se nikad više ne bi sreli. Jan Fabre je nešto mlađi, ali i još kontroverzniji, na beogradskom Bitefu je npr. šokirao publiku predstavom "Olimp", koja je trajala 24 sata, a glumci su cijelo vrijeme bili praktično goli. Fabrea su prošle godine 12 plesačica iz njegove kazališne skupine imenom i prezimenom optužile za psihofizičko zlostavljanje, no neki kritičari oduševljeno konstatiraju da u kazalištu vrijeme postoji prije i poslije Fabrea. Inače na zadnjoj fotki ga je u razgovoru s jednom damom ufotkao poznati rijkečki paparazzo NF.
Veseli što je prostor bio ispunjen brojnom publikom i odlično medijski popraćen, veseli što smo nakon dugog bolovanja u publici vidili ravnatelja muzeja Slavena Tolja, koji se unatoč glasinama očito dobro oporavlja, jedina primjedba da su oni iz zadnjih redova teško mogli pratiti neprevođeni razgovor na engleskom, mada bi Fabrea s njegovim naglaskom teško pratili i u normalnim okolnostima, neki smo imali problema i s dešifriranjem izgovora njegove riječi "love".

p.s.

Nakon nekog vremena Jin i ja smo napustili razgovor, ne bi li se ohladili u lijepom parku ispred muzeja, imali smo što vidjeti, radovi su i još jedna oaza mira je uništena, ne sumnjam kao i uvijek, da će osvanuti novi, ljepši i egzotičniji.


Post je objavljen 06.07.2019. u 08:12 sati.