Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kakotikupus

Marketing

kruizing

lisice su, moglo bi se reč domače životinje, jer se pretežno vrzmaju oko kokošinjca u potrazi za hranom. neznan koliki put pritom pređu, ali arktička plava lisica je prešla put od norveške do kanade. doduše ne baš iz norveške nego sa arhipelaga svalbard koji je pod norveškom jurisdikcijom i koji je bliže grenlandu nego norveškoj, koristeći zaleđeno arktičko more.

e, toj bidnoj lisici su znanstvenici, kojima je neki kurac pa napamet da prate njeno kretanje, stavili ogrlicu sa đipiesom. u prvi mah nisu mogli doč sebi da je jedna mala lisica, ove arktičke su manje od ovi naši domaći, samo da znate, prišla put od triipo ijade kilometara pa su onda znanstveno posumnjali da tu neko vara i voza je brodom do kanade, onda su znanstvenon metodon dedukcije zaključili da je u to vrime kad su oni gledali na tom području bilo puno leda i da nijedan brod tu nije moga proč šta je odagnalo sumnje sa lisice da vara, jer poznato je da su lisice jako lukave životinje. onda su izračunali da je lisica u prosjeku prelazila 46,3 km po danu no jedan podatak im je izbečija oči. naime, lisica je u jednom danu prešla čak nevjerojatnih 155 km. kad su to analizirali došli su do zaključka da se koristila ledenim pokrivačem koristeći zaleđeno more kao prijevozno sredstvo, nešto slično ka šta je to činila i vjeverica u ledenom dobu, a sve u potrazi za hranom. pa jebate neče valjda ič na toliki put da vidi kanadu zakurac! dašta da je išla u potragu za hranom, nije išla na zimovanje.

e, al sad nastaje problem. šta će bit sa migracijom arktičke plave lisice ako zbog globalnog zatopljenja dođe do otapanja arktičkog leda? neče više moč koristit brzi prijevoz? na to pitanje nečemo gobit odgovor jer je đipies presta sa radom, istrošile mu se baterije. e al se nisu zapitali kako će lisica lovit arktičke price i glodavce sa tin čudon oko vrata, i dali je možda baš radi toga prešla toliki put, jer to čudo ima i antenu. onda, di je tu bilo društvo za zaštitu životinja, jer moramo se složit da je to bilo bezočno maltretiranje jedne ugrožene vrste. onda opet, jesu li se baterije stvarno istrošile ili je lisicu pojia polarni medvid skupa sa đipiesom, koji je isto tako bija u potrazi za hranom. kakvu ulogu imaju krave, za koje je poznato da puno prde i rutaju kad preživaju, na porast stakleničkih plinova a služe za hranu ljudima itd, itd.... mislim, sve su to važna pitanja na koje triba dat odgovore kad je rič o globalnom zatopljenju.

Post je objavljen 03.07.2019. u 19:18 sati.