Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

PLENKOVIĆ PODRŽAVA AFERE U SVOJOJ VLADI!



REZULTATI VLADE I NJENA PERCEPCIJA SU DIJAMETRALNO SUPROTNI!

Zašto premijer Vlade RH Andrej Plenković u Vladi RH mjesecima drži i štiti ministre koji nisu pošteno I točno za javnost predočili svoje imovinsko stanje u imovinskim karticama- što im je obveza? Upisivanjem netočnih podataka, s obzirom da su na pozicijama visokih dužnosnika pokazali su da ne drže do zakona države u čijoj Vladi rade, a građanima se indirektno na taj način široko podsmjehuju. Jer i nakon njihovih otkrivenih propusta - ostali su na dužnostima na kojima su bili , a ništa se nije dogodilo ni njihovoj imovini. Premijer Planković radi s njima i dalje ruku pod ruku. Zar Plenković ima europske standard demokracije? Nitko u Europi nema toliko afera u Vladi koliko ima Plenković u Vladi kojoj je na čelu.. A od tih afera koje ga neprestano prate kroz novinarska pitanja – on zaboravlja da je on sam pravi i jedini krivac za te afere, jer nema stav prema ministrima koji su zapali u korupciju, klijentelizam , laži i prijevaru Radi se o ministrima: Mariću, Tolušiću, Žalac i Kuščeviću. Kuščević je osim toga i politički tajnik HDZ-a. A SMISAO PRIJEVARA, najblaže rečeno je stjecanje Ii zadržavanje svoje imovinske koristi.
Zašto premiejer Plenković malo cijeni prosiječne poštene građane? Da ih cijeni proskribirane minister ne bi držao u Vladi ni jednog jedinog dana nakon informacije o njhovim nezakonitim imovinama. Ima li on koristi od takvog postupanja prema ministrima u Vladi?
I datum 1.7. 2019. koji je šesta godišnjica od pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji prošao je u sjeni informacije koja već desetak dana zaokuplja političke stranke i sve važnije političke osobe u Hrvatskoj – a to je pitanje ministra Lovre Kuščevića koji se obogatio zahvaljujući svom položaju još u vrijeme svom mandata načelnika u općini Nerežišće, gdje je poticao vijećnike da promijene prostorni plan čime je njegova nekretnina dobila milijunsku vrijednost.
Plenković nije svjestan da su postignuća Vlade RH u zadnje tri godine, dijametralno suprotna percepciji o toj istoj Vladi. A svemu tome uvelike pridonosi on sam svojom neodlučnošću o smjenama i svojim odugovlačenjem, čekanjem i sporošću u odlučivanju.
No utješno je da će novi voditelj EK u Zagrebu, ako ne osobno ukazati, a onda prenijeti šefu Europske komisije informacije o stanju u Vladi RH, te će ipak netko s nivoa EU reći Plenkoviću što su standardi EU i jedne ozbiljne Vlade. I što mu je činiti s ministrima koji ne poštuju europske demokratske standarde .

Margareta Zouhar Zec



Post je objavljen 02.07.2019. u 13:54 sati.