Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

PREDSTVNIŠTVO EUROPSKE KOMISIJE U ZAGREBU VODI BUGARSKI DIPLOMAT


DIPLOMAT ZLATEV JE KOMUNIKACIJSKI STRUČNJAK

Europska komisija imenovala bugarskog diplomatu mr.Ogniana Zlateva za novog voditelja Predstavništva Europske komisije u Zagrebu koji je svoju novu dužnost preuzeo u Zagrebu 1. srpnja 2019.
Zlatev je u Zagreb došao s mjesta šefa predstavništva Europske komisije u Sofiji. Vrlo je iskusan stručnjak za komunikaciju, s gotovo 30 godina profesionalnog iskustva, uspješno je podržao rad Komisije u proteklih 6 godina u predstavništvu u Sofiji, a posebno tijekom bugarskog predsjedanja Vijećem EU 2018. godine. Vrline su mu poznavanje europskih poslova i značajna stručnost u razvoju medija, Jugoistočne Europe i Zapadnog Balkana. Govori bugarski, engleski, ruski, hrvatski i srpski jezik.
Ognian Zlatev je diplomirao na Sveučilištu u St Kliment Ohridski i magistrirao klasičnu filologiju. Nakon toga je stekao kvalifikacije iz političke komunikacije, odnosa s medijima i razvoja, predizborne kampanje i upravljanja nevladinim organizacijama.Diplomat Zlatev ima jake komunikacijske vještine, informacije su iz priopćenja za medije Europske komisije od 25.6.2019. Pridružio se Europskoj komisiji 2011. godine i bio je voditelj komunikacijske jedinice u Općoj upravi za zapošljavanje, socijalna pitanja i inkluziju. Prije toga, gospodin Zlatev je radio kao član Upravnog odbora Bugarske nacionalne televizije, te je osnovao i vodio Centar za razvoj medija u Bugarskoj. Bio je i jedan od osnivača i predsjednik Mreže za profesionalizaciju medija jugoistočne Europe, kojoj pripada 15 medijskih centara i instituta iz regije. Bio je direktor Informacijskog centra Instituta za otvoreno društvo u Sofiji, direktor BBC Centra u Bugarskoj i službenik za razmjenu u uredu British Council-a u Bugarskoj. Zlatev je, između ostalog, radio i kao konzultant za međunarodne institucije UNESCO, OSCE, Svjetska banka u jugoistočnoj Europi i na zapadnom Balkanu. Član je Europske udruge direktora komunikacija i predsjednik Komunikacijskog udruženja Jugoistočne Europe od 2014. godine.


PREDSTAVNIŠTVA SU OČI, UŠI I GLAS KOMISIJE NA TERENU

Europska komisija ima predstavništva u svim državama članicama EU-a, kao i regionalne urede u Barceloni, Belfastu, Bonnu, Cardiffu, Edinburghu, Marseilleu, Milanu, Münchenu i Wroclawu. Predstavništva su oči, uši i glas Komisije na terenu u svim državama članicama EU-a, piše u priopćenju od 25.6.. Oni komuniciraju s nacionalnim vlastima i dionicima te informiraju medije i javnost o politikama EU-a. Predstavništva izvješćuju sjedište Komisije o značajnim događajima u državama članicama. Od početka rada Junckerove komisije, predsjednike predstavništava imenuje predsjednik te su njegovi politički predstavnici u državi članici u koju su poslani.

SAVJETNIK ZA HRVATSKO PREDSJEDANJE VIJEĆEM EU

Istovremeno je Europska komisija imenovala Branka Baričevića za savjetnika predsjednika o pitanjima koja se odnose na pripremu hrvatskog predsjedanja Vijećem EU čije predsjedanje Hrvatska preuzima od Finske 1.1. 2020. Branko Baričević bio je šef predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj od 1. srpnja 2013., kada je Hrvatska postala 28. država članica EU. Pridružio se Europskoj komisiji iz Ministarstva vanjskih poslova Republike Hrvatske, gdje je između 2005. i 2012. godine bio na čelu Misije Hrvatske pri Europskoj uniji u Bruxellesu. Prethodno je radio u različitim diplomatskim misijama Hrvatske u SAD-u, Cipru i Portugalu. Prije svoje diplomatske karijere, g. Baričević bio je liječnik koji je studirao u Zagrebu, New Yorku i Münchenu. Mr.Branko Baričević rođen je 1955. rođen u Osijeku i govori engleski, njemački, ruski, francuski jezik.


Post je objavljen 02.07.2019. u 12:14 sati.