Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/asboinu

Marketing

Stjegoslovlje

Starosjedilački narodi Saskatchewan - Ahtahkakoop Cree Nation

Ahtahkakoop Cree Nation službeni je naziv ovog starosjedilačkog naroda iz kanadske provincije Saskatchewan i dio su starosjedilačkog naroda Cree. Pleme je potpisnik 'Ugovora 6' koji im jamči rezervat 104 Ahtahkakoop, a uvedeno je u službeni registar pod brojem 406.

Zastava ovog plemena je prikaz noćnog zvjezdanog neba iznad četiri crne siluete šatora ispred kojih su smeđe siluete tri bizona. Iznad prvog bizona je žuti krug simbol sunca, iznad drugog je simbol nebeske gromovite ptice, a iznad trećeg je štap poglavice.

Grboslovno lijevo u polju zastave slika je poglavice Ahtahkakoopa (Zvjezdani Pokrivač) koji je potpisao Ugovor 6 za svoje pleme. Pleme ima i svoj plemenski pečat koji je u ispuni slika poglavice Ahtahkakoopa, a vanjski prsten sadrži kružni natpis u donjem dijelu AHTAHKAKOOP BAND, a u gornjem dijelu 1876 TREATY 6.



Heh ha ha Yeah ... Heh ha ha Yeah Yahohe … Danas sam pokopao sina, Nijedan otac ne bi trebao pokopati svoga sina, Osobito kad je posljednji u svom plemenu, Danas mi srce krvari!
Njegova duša leti na vjetru, Dolinama luta, Besplatno je u lovištima, Manitou mu je dao dom, Postao je posljednji od Mohikanaca!


Post je objavljen 25.06.2019. u 08:02 sati.