Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/asboinu

Marketing

Stjegoslovlje

Starosjedilački narodi Alberte - Tsuu T'ina Nation

Tsuu T'ina Nation službeni je naziv ovog starosjedilačkog naroda iz kanadske provincije Alberta i dio su starosjedilačkog naroda Dane-zaa. Pleme je potpisnik 'Ugovora 7' koji im jamči rezervat 145 Tsuu T'ina Nation, a uvedeno je u službeni registar pod brojem 432.

Tsuut’ina (Tsuu T'ina) na athabaskan dijalektu, koji govori ovo pleme, znači 'mnogo ljudi', a oni sami sebe nazivaju Sarcee. Zastava ovog plemena nije poznata, ali pleme rabi svoj plemenski pečat.

Plemenski pečat je okrugli, točnije prikaz kože koja je razvučena na dva štapa koji su smotani u krug. U ispuni su dvije perjanice koje su okrenute jedna prema drugoj, a između njih je stilizirano žuto sunce preko kojeg je strijela s dva vrška koji su okrenuti svaki na svoju stranu.

Iza vrška trijele su sa svake strane dva stitlizirana prikaza čovjeka, iznad je obredna lula okrenuta s punilom grboslovno lijevo, te je iznad nje slomljena strijela. Iznad te obredne lule piše TSUUT'INA NATION, a ispod je još jedna lula okrenuta punilom na grboslovno desnu stranu te ispod nje piše TREATY NO. 7
Post je objavljen 23.06.2019. u 06:39 sati.