Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

SRAMOTNA JE NAŠA DEMOKRACIJA U HRVATSKOJ, KAD IMAMO DRŽAVNI PRAZNIK OD "SKRIVENIH" BIVŠIH PARTIZANA I KOMUNISTA NAZVAN "ANTIFAŠIZAM?!SRAMOTNA JE NAŠA DEMOKRACIJA U HRVATSKOJ, KAD IMAMO DRŽAVNI PRAZNIK OD "SKRIVENIH" BIVŠIH PARTIZANA I KOMUNISTA NAZVAN "ANTIFAŠIZAM?!

U šumi Brezovica i ove se godine (22.06.2019.) održano je središnje obilježavanje Dana antifašističke borbe, u spomen na 22. lipnja 1941., kada je osnivanje Prvog sisačkog partizanskog odreda označilo početak organizirane narodnooslobodilačke borbe u Hrvatskoj. Okupljenima se je obratio predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista Franjo Habulin.

U šumi Brezovica svoj govor je istaknuo i predsjednički kandidat za RH., Zoran Milanović. Izjavu je pred okupljenima dao i ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković. Tu se je našao i Stjepan Mesić, bivši predsjednik SFRJ-a i predsjednik Hrvatske.

Sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček komentirala je nedolazak predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića, koji je rekao da nije dobio pozivnicu. Među nazočnima je bio i bivši predsjednici republike Ivo Josipović. Koji je uvijek veličao petokraku i partizanssku kapu - kako je lijepa. Nazočan je bio i predsjednik SDP-a Davor Bernadić, u šumi Brezovica.

Obilježavanje u Brezovici tradicionalno organiziraju Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske, Grad Sisak i Sisačko-moslavačka županija.------------------------------------------
BRANKO STOJKOVIĆ - ŠTIT
HRVATSKA / B j e l o v a r, 43000
0958148290 (Tel/mob.)
E-mail: brankostojkovic152@yahoo.com
Udruga "ŠTIT"
URED. Masarykova 8
-----------------------------------------------------
Objavljeno: 22.06. 2019. godine
-----------------------------------------------------
http://crostojkovic1958.blog.hr
http://stitonosa1958.blogger.ba
Broj članaka: 5001.Post je objavljen 22.06.2019. u 16:35 sati.