Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tignarius

Marketing

TJELOVO

Dok većina svijeta izgara u predigri paklenog ognja, pokušat ću biti "hladan" i naznačiti vrijednost današnjeg dana.
Blagdan Tjelova se slavi (mislim od 13. st, ne da mi se guglat) kad je jedna svetica protumačila mrlju na Mjesecu kao nedostatak jednog blagdana u kalendaru.

Nažalost i danas gledam kako se s nepodnošljivom lakoćom tzv. vjernici guraju na Pričest, onda se pričešćuju na ruku (da se ne bi zarazili!!!!) i kako proždiru Hostiju ko hamburger i mislim si; Bože koliko strpljenja imaš "z nami".
Gledam kako zavedeni svećenici pričaju gluposti i ludost s oltara, kako pederska kamarila drma po kurijama, gledam osionu časnu sestru u mojoj župi, gledam zbunjenu djecu zombiziranih roditelja..i mislim se što je ostalo od tebe Svijete

Papa pere noge kodiranim izbjeglicama, ne usuđuje se "suditi" suludoj pederskoj agendi, Irineja uzima za "konsiljerea" (Woytila je za cijelog mandata imao na grbači onog Casaroli-a, kojeg je, čini mi se on imenovao kardinalom)

I treba li se čuditi da Plenković šalje delegaciju na Sutjesku (sjeme im se zatrlo), treba li se čuditi kad D. Pavičić brani botinečkog župnika Ivicu Bedrika iako je potpuno jasno da je tip bio "neuračunljiv"
Treba li se čuditi mom prijatelju don Anđelku što nije "otktrio" Sanaderovu golotinju (znam da je znao za nju) ali unatoč i tom "propusti" pederska svita s Kaptola ga je "maknula" u Liku....al preživjet će taj i na Prokletijama

Treba li se čuditi prof. Marušiću koji nas hoće "pomiiriti" s Plenkovićem, što uključuje brak sa Vrdoljakom, Štromarom, Divjakicom, Pupovcem.....
Pa radije bih se ubio!!!!
(Možda sad razumijem i Zvonku (Bušića) i Grofa (Praljka)......al neće Tigi ruku na se..prije nego bi bar petorice života riješio...:)))))

Znači, ljudi ispovjedaj te se i pričešćujte se s velikim strahopoštovanjem, jer našli su neku crnu rupu udaljenu 30 mil svjetlosnih godina....da nas ne "uvuče" u orbitu

I kad Gospodin razvuče zastor da nas ne sprži pakleni oganj nego da budemo s desne strane da možemo prihvatiti život vječni s Gospodinom!

Sv Augustin
Ti si Bog moj, tebi uzdišem danju i noću… Kasno sam te uzljubio, Ljepoto, tako stara i tako nova. A eto, ti si bio u meni, a ja izvan sebe. Ti si bio sa mnom, a ja nisam bio s tobom. Zvao si me i vikao, probio si moju gluhoću. Zabljesnuo si, sijevnuo si i rastjerao moju sljepoću. Prosuo si miomiris, a ja sam ga upio pa uzdišem za tobom. Okusio sam ga pa gladujem i žeđam. Dotaknuo si me i ja gorim za mirom tvojim.


Post je objavljen 20.06.2019. u 15:47 sati.