Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sekasmith2

Marketing

Ne zuje komarci nego hrvacka neučinkovitost

Kak se žifciram zbog Slavonaca kaj pate zbog najezde komarcih. Nama tu koji zazuji pa se izblesiramo, nabili komarnike, kupila sam zastore posle 15 godina (onomad maknutih s razlogom), na rate brate, nabavili antibiotične kreme, sinopen ober, norimo skroz. Zgledamo ko da smo ispali iz filma Rozmerina beba, ščohani, zgrebani, krvavi gdi god se moš počohat. Psuje se sve kaj se stigne, više ne prigovaram deci na psovkama bogovima ni majkim božjima ni raspetima na bilo čemu i kak. Mažemo se reklamnim kremama koje su ne znam zakaj ostale u nekoj kutiji, a kojima je rok upotrebe prošel u 20. stoljeću. Više se niš ne baca, i Nivea je dobra! Zuji par komarcih, čini ti se ko orkestar, lud i disharmoničan. Mažemo se češnjakom i limunom, iscijedili čuvarkuću i zemlju bacili, nema octa za salatu. A nešto mi se čini i maslinovog ulja se smanjio nivo u onoj flaši, djevičanskog ko i naša ispikana koža.

Tam pak ljudi van iz kuća nemreju, cucke se šeće oboružan sredstvima za uzgoj pčela. Praznici su, a deca zaprta u kućama, idu na živce i sebi i drugima, udišu Autan mesto zraka s nešto kisika. Od rojeva histeričnih ženki krvopija u zraku je kakofonija durova, živit ti ne daju, ko nije probal ne zna, ta zver ti u uho uđe, drito, to je za poludit al baš na najjače. Čini ti se da svaki komarac ima mali kalaš i da ne upikne jednom svake 4 ćuke nego puca 600 upika u minuti. Pita me kći jutros - pa kaj si ti još od sinoć ljuta, reko jesam i to sam tak srdita da sam ti i bivšeg ćaću sanjala, jebogaotackojiganapraviblentavog!, a srdita jer:

Oni sinoć na teveju - da su pregovori (s kim jebem ti oca! S komarcima!?) u tijeku i da će do sredine idućeg tjedna 5.000.000 kn biti odobreno. Dok oni odobre, dok to prođe sve faze dogovora-odgovora, uredbi, mijenjanja nekoliko zakona, prijedloga, prigovora, štambiljanje, urudžbene zapisnike, ispravke točnih i netočnih navoda, tipfelera, zavoda i uboda, e-spisa, dok svakom komarcu naprave e-građanin upisnik... Dok dobiju odobrenje iz EU-a, e majketi, porasel bu broj samoubojstava ko nikad. Dok to dopre u praksu tih nešto navedenih novčanih jedinica, ispikan i iscrpljen narod bu napunil bolnice (koje bolnice a propos?!), neki drastični postotak bu poumiral, al čekaj, svako svoj dio kolača mora uzeti, smo Hrvati il nismo. Kad oni to s/provedu u djelo, ostalo bu 5.000 kn, pa bu na kraju svaka obitelj dobila reklamnu dozu Autana, antibiotik za oči, onu malu tubu, ili sinopena da si vida rane, kakvo avionsko zaprašivanje. Ne znaju oni ni di su avioni a kad (ako) ih nađu, onda dok ih poprave, pa se nemre popraviti, pa nabavi nove, e od koga i po kojoj cijeni, pa novo vrzino kolo, neće ni svijeta ni vijeka biti. Tako radi naša Vlada i naš štovani precjednik. Kak bi to bilo negdi drugdi, npr.:

Batesova tam u Rusiji nisu radnicima mjesecima - morala bih naći točan podatak, isplaćivali plaće, došel Vladek Putin čim je za to saznal, lupil šakom o stol i rekel - u roku od 48 sati imate svima isplatiti plaće. Nema love?! Su radili i zaradili, ne tiče me se di ste lovu stavili! 48 sati imate! I - isplatiše. Sad si bar mogu kupiti kemikalije protiv komarcih - ak ih imaju. Al nije bilo nema, čekaj da se dogovorimo: Odma sad!!!

E sad: Zamisli da je Kolindica kojim slučajem svoj preskupi ured malo preselila u Osijek (u ovo vrijeme, a jer su ju njeni savjetnici krivo informirali!! koštoreče i o nečem drugom da su ju savjetnici krivo informirali), e pa da nju pikaju komarci, tutanj, izlov komarcih! Ma ne bi tam više od sinoć bilo komarcih ni da koji vrabac napuni bušu. Egzodus bi nastal. Komarci bi ostali kao geografsko-biološki pojam. I možda bi koji njihov zaostali leš dospel u muzej za sjećanje generacijama koje dolaze.

Nema, u hrvackoj samo krvopije opstaju.

Post je objavljen 20.06.2019. u 10:43 sati.