Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/modestiblejz

Marketing

Skandalozno prodavanje "skandaloznosti"

Fotografije napadnutih sezonaca kruže internetom

A u čemu je "skandal" i što bi ih na fotkama činilo "krivima"? Pa upravo srpstvo, upravo to što na Fejsu pred muralom hrvatskog dalmatinskog splitskog Hajduka - srpska zastava i tri prsta. Nećemo se lagati, samo SRPSTVO je tu "provokacija", "zločin", "skandal". Napadači su jasno i glasno krenuli u lov na Srbe prozivajući ih urlicima "Tko je Srbin? / Gdje je Srbin?" u značenju: Tko se to (među vama) USUĐUJE JAVNO BITI SRBIN u Hrvatskoj Dalmaciji Splitu (dizanjem tri prsta, poziranjem sa srpskom zastavom, "zvezdašenjem" tj. navijanjem za srpski klub)?

I nikakvog drugačijeg / novog svjetla tu nema, samo stari već postojeći šovinizam u jednoj od svojih mnogih društvenih kamuflaža.


I onda pojedini mediji ovako nekritički preuzimaju seronjski (lažni) diskurs prebacivanja krivice na žrtve (da su si sami krivi jer "provocirali") i pravdanja šovinizma navijaštvom (nav. supkulturom), dajući tom lažnom opravdanju prostor i dodajući težini / legitimitetu njegove toksičnosti, a sve da bi umasovljenjem "skandaliziranih" glasova klikbejtno pokupili vrhnje (zaradu).

E tek u tomu (podvali seronjskog diskursa) je skandal!


Post je objavljen 17.06.2019. u 11:00 sati.