Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Zalazak



Definitivno se bližim zalasku karijere, sve manje kolega razumijem, to je znak. Iako u pravilniku stoji da zaključna ocjena ne mora biti izraz aritmetičke sredine, svi, pa i moja generacija se drže matematike kao pijani plota. Jako me razočara kao jučer kad vidim da učenici nedostaje jedna ocjena za odličan uspjeh, a nitko joj ne želi podići jer su kod većine u njihovim predmetima prosjeci 4,3 ili čak 4,2. Posebno mlade generacije su proračunate, društvo se silno trudilo da ih napravi takve, prauzrok svega je kult državne mature.
I inače sve manje toga što se događa doživljavam kao ispravno, siguran znak za povlačenje. Neke stvari me ipak vesele, kolegica na instagramu je ufotkana kako promatra zalazak sunca, takve fotke odmah sejvam, tko zna kad će biti zabranjene i izbrisane, takva vremena došla, evo nakon mene i drugarica opomenuta na fejsu, ona je komentirala onog profesora što je dobio opomenu pred otkaz. Razgovaramo, kao dobra je bila namjera kod donošenja novih pravila, ma kakva dobra namjera, pa je li zbilja većina ljudi stvarno ponorila ili sam to samo ja?
p.s.
Jedna lijepa stvar jučer, buket i bajadera, za kolegicu zamjenicu mene kao razrednika, s kojom sam se dobro razumio i koja odlazi u mirovinu, od mog razreda, bravo, mada će se neki naravno pitati i je li to dopustivo...



Post je objavljen 14.06.2019. u 10:27 sati.