Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bubuleja

Marketing

Sinonim za bistra

Uffffff, kako mi je malo trebalo da samu sebe izbacim iz takta zbog samo jednog slučajnog susreta. U sekundu mi se sve vratilo i onaj gorki osjećaj zbog nemoći koji sam imala kad sam došla u moju Firmicu.
Sjetila sam se kako su me Švrake uhvatile na zub i ismijavale me. Ova je bila posebno hrabra., a danas sa sigurnošću mogu reći i posebno bezobrazna i glupa; priprosta žena koja svojim drečavim glasom škriči i priča zvizdarije osobito muškoj populaciji. I što više puta spomene „onu stvar“- ona je faca. Jedino što joj moram priznati da ima dobar smisao za humor što opet kazuje da i nije toliko blentava. Ali za mene je prava tuka.
Bili su to moji prvi dani kao zaposlenice Firmice i sad znam da sam bila nevjerojatno lulava i naivna. Mlada, nadobudna, željna posla; svi su mi super; svi su mi dobronamjerni i tako to..
I jedno jutro dođe meni ta Bistrica sa jednom zamolbom;

- Draga (mrzim kad me netko zove Draga, a ni ne pozna me), trebala bi mi tvoja pomoć- izgovorila je nekim namještenim piskutavim glasićem.
- Ma nema problema, samo Vi recite, ako mogu, vrlo radu ću Vam pomoći.-jedva sam dočekala da nekomu nešto mogu napraviti.
- Ma moram ići na Vodovod platiti račune, a ne znam kako ispisati Uplatnicu. Možeš li mi ti pomoći?
- Naravno, naravno , samo dajte. Ma nikakav problem.

I Bistrici ja uredno ispunim Uplatnicu bez ikakve sumnje, uvjerena da sam napravila dobro djelo. Tek nakon nekoliko GODINA mi se sve vratilo i shvatila sam da su me dobro sprdale kolegice. Išle su logikom „ Ajmo mi viditi jel ta išta zna!“. Vjerojatno su se i kladile da ne znam ni ispuniti Uplatnicu. A dotična Bistra je neškolovana radila u Odjelu za Ekonomske poslove i ja uopće nisam ni promislila zašto si sama ne ispuni Uplatnicu ili joj to učini 20 drugih kolegica iz Odjela. Još jedan dokaz da sam nepopravljivo glupa i naivna. Tokom godina je bilo još takvih njenih spačaka i samo je važno bilo da ona ispadne „smišna“.

A bome je i meni bilo jutros smiješno kad smo kolegica i ja dolazile na posao i pred samim ulazom srele Bistru na bicikli. Lijepo su se kolegice pozdravile, a prema meni se Bistra odnosila kao da sam prozirna i kao da me uopće nema. Iscerekale se kolegice na neku glupu foru i čim se Bistra makla kaže meni ova druga;
- Sve mi je jasno, ali nije mi jasno kako ova bicikla izdrži?!- aludirajući na Bistrinu težinu.
Sve do moje kancelarije sam se smijala, a onda mi je zastao gorak okus u ustima zbog Bistrinog ismijavanja mene.

Ne želim se uopće kačiti s tom ženom (zmajem) jer ima jezičinu ka krava rep i jako ti može napakostiti svojim blebetanjem, ali neka zna da ja nisam toliko blentava (malo jesam) i da danas uživam u Firmici gledajući gdje njenog nesposobnog sina sprdaju svi živi. Ali on i takav radi, njemu je ćak i Potvda nabavljena .... ( ma bolje da mučim). Sve se zna i sve se vraća.
Zato Bistra, najprije pokupi smeće u svom dvorištu pa onda soli pamet drugima.
A baš me zanima zna li tvoj sin popuniti jednu Opću Uplatnicu iliti ga trajni nalog ?!
Danas sam jako zločesta , a možda sam sve ovo i izmislila...... ko će li ga znati....





Post je objavljen 14.06.2019. u 08:23 sati.