Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/iskonskipag

Marketing

TKO U PAGU MOŽE RADITI ŠTO HOĆE ?





Tko se još u Pagu sjeća najave izgradnje "Pag-Resorta" vrijednog 200 milijuna eura čiji je nositelj projekta bila tvrtka Quaestor Pag d.o.o. Najavljivali su izgradnju luksuznog turističkog kompleksa koji će zadovoljavati sve zahtjeve gostiju. Projekt koji će zaposliti 300-tinjak ljudi.



Tekstovima u Narodnom listu i Anteni Zadar od 15.06.2013. objavljeno je priopćenje tvrtke Quaestor: "Može se reći da već imamo stranog partnera i po isteku sezone sigurno krećemo s radovima. Trenutno smo u razgovorima s dva ozbiljna investitora, jednim američkim fondom i jednom arapskom tvrtkom – Radovan Tubin."

Površina zemljišta budućeg kompleksa proteže se na 425.000 metara četvornih, od čega je 90% građevinska zona.

Izuzetno nadahnut tekst toliko je bio uvjerljiv da su ovih 300-tinjak uposlenih već stekli prvi uvjet za mirovinu.
Oni koji su za sebe priskrbili toliki broj četvornih metara građevinskih terena i ne treba nikakav investitor. Prodajom tih građevinskih zona ovi blagoglagoljivi prevaranti priskrbili bi za sebe onako u grubo 38 250 000 eura.

Ljeto još nije kalendarski počelo, a politička scena u gradu Pagu ponovno se užarila. Jutarnji list donosi vijest: «Da je u 21. stoljeću usred Jadrana moguće usitno zdrobiti škrape i sike, objaviti videosnimku na internetu i još prodavati parcele na toj lokaciji u oglasniku, pokazalo se u najnovijem skandaloznom slučaju s Paga. Tu je prirodna morska uvala Paladinka nestala preko noći, a da za to nitko nije znao. Nitko od nadležnih, jer otokom se mjesecima može čuti priča kako su neki njemački investitori pitoresknu uvalu Paladinku pregazili teškom mehanizacijom, oduzeli joj njezinu netaknutost i trajno uništili dio tamošnjeg pomorskog dobra, a sve za potrebe kamp-naselja s desetak montažnih kućica. Kad se pogleda s mora, umjesto "dalmatinske stine", pješčana Paladinka sada ima vizuru uzorane njive!»


Prepustiti se pričama tko je znao a tko nije znao, tko je kome ili tko je zašto i tko je sve učestvovao u toj prevari, moglo bi se političkim jezikom kazati: sve treba prepustiti DORH-u.

Koji su to turistički resursi koji gradu Pagu donose dodatnu vrijednost? Neki Pažani spočitavaju mi kako stalno veličam paške koludrice do nebesa, poglavito kada sam nakon otvaranja muzeja pisao da sve treba uložiti da vjerskim turizmom valoriziramo bogatu povijesnu baštinu grada. Dragi moji, da su koludrice lagale, da su htjele prevariti, budite sigurni da ovog muzeja nikada u Pagu ne bi bilo. Mogu slobodno postaviti pitanje samom sebi, pa onda i svima Vama: što bi koludrice stvorile da su gospodarile sa iznosima koji se spominju u ovim izvještajima. Bilo bi najbolje da im još i flastere zalijepimo na usta da ne moraju ni jesti. Premda znam da u Pag ima dosta onih koji se ne bi libili ni tog čina.
Od kada je muzej (stalna izložba crkvene umjetnosti) svečano otvoren, još se nije desilo da netko od visokih dužnosnika Hrvatske koji posjeti grad Pag, zaobiđe razgledati ovu izuzetnu bogatu kulturnu baštinu, koja prelazi granice grada Paga.
Ministar turizma Gari Cappelli jedan je u nizu dužnosnika koji je posjetio muzej znajući što u sklopu turističke ponude u njegovom Malom Lošinju znači muzej posvećen «Apoksiomenu».



Politika: Paška rebra, Lokunju, Resorte i Paladinku, koludrice: samostan, baškotine, kolaciće, štrike sada još i muzej pa Vi odaberite što je bolje i korisnije, kako za sveukupno pučanstvo grada tako i za otok Pag.



Post je objavljen 13.06.2019. u 15:01 sati.