Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Podugačak post o ženskom nogometuMargarete Stokowski je svakako zvijezda njemačke feminističke kolumnističke scene, omiljena u krugu mojih berlinskih poznanica. Ne pratim je na twitteru i ne pada mi to na pamet, usprkos zanimljivosti tema o kojima piše, ali je ne mogu izbjeći, svaki put kad u Spiegelu objavi novu kolumnu, ja to saznam preko twittera, jer moje društvo to "retwitta" na svojim profilima.
Zadnja tema joj je bila svjetsko prvenstvo u ženskom nogometu, ne zato što nju nogomet posebno zanima, nego je namirisala da može uzburkati javnost svojim ukazivanjem na seksizam, eto i u tom području i tu je po meni fulala loptu, mada joj se komentarima i ovaj put svekoliko čitateljstvo ulizuje. Ignorirao bih je da jučer nisam dobio mail kakve obično dobivam u ljetna sparna vremena.
Evo o čemu se radi, nogometna reprezentacija Njemačke je dobila reprezentaciju Kine 1:0, Bild je na naslovnici objavio da je zabila najzgodnija nogometašica, a jedne druge novine su objavile fotografiju golgeterke s njenog instagram profilu u prilično seksi izdanju i to dvoje je izazvalo bijes naše kolumnistice. Reagiranje na prvo i razumijem, uvijek je problematično davati takve iskaze, al radi se o novinama na nivou hrvatskih dnevnih novina, ne razumijem drugo, radi se o javnom instagram profilu, podsjećam da postoje i privatni, čije fotke možeš vidjeti ako ti to vlasnik dopusti, zanimanje javnosti postoji, žena je lijepa i očito je pozirala u želji za što više lajkova, a interes javnosti kako se šminka u privatnom životu očito sad postoji.
Ni to ne bi izazvalo moje reagiranje, ali autorica je nastavila u svom prepoznatljivom stilu, dolazi ljeto koje mnogim ženama postaje glede oblačenja noćna mora, jer su okružene muškarcima iz kamenog doba, te na kraju poantira s time, da bi dala Nobelovu nagradu nepoznatom muškarcu, koji je opomenuo tipa, koji je fotografirao njenu frendicu i sačekao, dok ovaj nije fotografiju obrisao.
Post je već predug pa ću u par riječi izraziti svoje mišljenje. Zašto neku ženu zanima kako je muškarci promatraju na ulici, ma odjenula se kako je sama željela, nitko joj ništa nije naredio. U ljetno vrijeme mi se čini da su pravila u uredima stroža za muškarce nego žene, neću govoriti što se vidi na crvenim tepisima i u kazalištima. Zašto po pravilu nikoga ne zanimaju polugoli muškarci u parkovima npr. isto ne bih komentirao, ne fotografiram ih, ne zato što se bojim, nego zato što su mi bez veze, nezanimljivi.
Poantirat ću anegdotom s prijateljicom od Stokowski Juliom Schramm, s kojom sam se par puta družio u Berlinu, jednom je bila u minici i iako sam znao da to feministički ne odobrava, kradom sam je snimio, objavio na blogu, te joj poslao link, post joj se jako svidio, fotografiju je kao previdjela u zahvali.

Post je objavljen 12.06.2019. u 09:48 sati.