Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/iskonskipag

Marketing

USUSRET FESTIVALU ČIPKE - PAŠKA ČIPKARICA BEPINA SABALIĆ-KUNIN





HRT je 22. travnja 2019. u svom trećem Dnevniku prenijela vijest reporterke Branke Slavice da je paška čipkarica Bepina Sabalić-Kunin dobila prestižno priznanje Sveučilišta Georgetown u najstarijem jezuitskom (isusovačkom) Sveučilištu u SAD-u.


Sveučilište je utemeljilo stipendiju za talentirane studente iz Hrvatske kojeg financira devedesetčetverogodišnja Bepina Sabalić-Kunin krojačica koju je životna priča sa rodnog Paga dovela u Ameriku.

U Ameriku je stigla sa vještinom koju poznaju samo žene iz rodnog grada na njenom otoku. Ruke koje su vezle pašku čipku, izrađivale su najbolje frakove u Washingtonu.

Udaje se za vlasnika krojačkog salona, a klijenti su im studenti i profesori Sveučilišta u Georgetownu.

Grupa hrvatskih stipendista posjetili su je za ovogodišnje uskrsne blagdane kako bi je zahvalili za njenu dobrotvornost.
Nije uvijek zadovoljna njihovim modnim izborima, ponekad ih ni ne čuje dobro, ali je zanimaju detalji o njihovoj budućnosti.
Gospođa Bepina naglašava kako ona svoje djece nema, tako da stipendiste doživljava kao svoju djecu u koje ulaže svu svoju stečevinu.
Studenti koji su nazočili uručivanju nagrade Lucia Ukalović, Alma Yasin i Karlo Hainski samo su biranim riječima govorili o gospođi Bepini Sabalić.

Bili su izuzetno zadovoljni da imaju mogućnost osobno zahvaliti na njenoj dobrotvornosti i na savjetima koje im je udjelila.
Gospođa Bepina im se obratila sa riječima: «budite sretni, da ste rođeni u Hrvatskoj i po okončanju svojeg školovanja vratite se doma.»
Na kraju pred kamerama HRT-a gospođi Bepini Sabalić u ime Sveučilišta obratio se njegov predstavnik gospodin Stephen Link ispred najprestižnijeg kluba «Društvo 1789»: «Bepina, ovdje sam danas kako bih Vam uručio proklamaciju u ime Predsjednika sveučilišta Gergetown u znak priznanja za sve što ste učinili za Gergetown i studente iz Hrvatske.»



I njih je zadivila životna priča paške krojačice koja je hrvatske studente dovela na sveučilište na kojem su diplomirali Bill Clinton i španjolski kralj Filip IV.


Izvor foto:screenshot hrt




Post je objavljen 05.06.2019. u 11:59 sati.