Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Brandov poučak



Fejsom kruži i ponovo je do mene stigao odličan govor Marlona Branda koji je pročitala djevojka iz plemena Apača njegova izaslanica, a u kojem je obrazložio svoje odbijanje primanja najveće filmske nagrade oskara te skrenuo svijetu pozornost na probleme indijanaca. Jako dobra gesta koja je onda odjeknula svijetom i ukazala svima na progresivan angažman velikog umjetnika.
Brando se inače definitivno potvrdio kao filmska ikona ulogom u ne baš kontroverznom filmu, kako ga bije glas, "Posljednjem tangu u Parizu". Najpoznatija scena s maslacem uopće nije zanimljivo napravljena, najerotičnije je tu otkrivanje moguće uloge maslaca i on sam u krupnom planu, te da nije bilo naknadne priče o silovanju ne bih je nikad ponovo pogledao, Brando u trapericama i, kako smo svi mislili, loša simulacija analnog seksa.
Ta priča je naškodila svim akterima, film više u tom svjetlu i nije više baš nešto, Bertolucci više ne spada u revolucionarne redatelje, a Brando se pamti kao silovatelj.
Zanimljivo da se u ovoj civilizaciji jedino stvarno plaćaju greške vezane uz seks.
p.s.
Vrijeme divlja, jučer smo se jeedno vrijeme znojili kopajući u kratkim rukavima, da bi par minuta kasnije nestalo sunca, zapuhalo i mi se smrzavali. Jutros smo šetali po ljetnom vremenu, sad idemo gore pokušati roštiljati, nisam siguran koliko će nam to vrijeme dopustiti.


Post je objavljen 02.06.2019. u 10:27 sati.