Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/usvijetutajni

Marketing

odgoda...Plan je bio da danas fotkamo u Istri. Nešto sam primjetila, a to je da kad neki od svojih planova ne mogu jasno zamisliti da se odigrava, to je zato što se neće ostvariti. Do sad se ponovilo tisuću puta sa tisuću različitih planova. Zato i volim neke spontane izlete poput prošlog vikenda, Sisak i Perunfest. No, evo, ovaj danas planirani i dugo čekani foto izlet se ipak odgađa.

Jučer me oko podneva počela hvatati temperatura. Neki dan sam u sedam navečer odlučila uzeti pauzu od piljenja nakita i malo odspavati i spavala sam do 5 ujutro na kraju. Malo neobično. Ne nakon jučer i danas, očito me ulovila neka crijevna viroza. Probava u komi, lagana temperatura, osjećaj kao da me hvata gripa. Danas kunjam, odvukla sam se samo kupiti tenisice, a i to sam požalila nekako.

Osim mene i jedan od mojih modela je imao razlog za otkazati sve, zakompliciralo mu se nešto na novom poslu i mora raditi preko vikenda. Ja kakva jesam, bila bi i ovako pod temperaturom išla da je on mogao. Očito to nije trebalo biti ovaj vikend. Na neki način mi je ok i malo dodatnog vremena, napraviti će se još par stvarčica. Ali ne bih voljela da se to rastegne u nedogled jer me čeka i druga ekipa, nestrpljivo. S njima imam manje zahtjevan posao.

Nevjerojatno je kako je u meni ogromna potreba da budem korisna i da nešto radim, konstantno.
I onda se dogode tako dani kad organizam jednostavno kaže dosta je. Ne možeš raditi dva posla konstantno, jurcati non stop i ponašati se kao da ti je dvadeset. I onda sam sama na sebe nekako ljuta i razočarana što ne iskorištavam vikend, što ne mogu jurcati, što ne radim to što bih voljela.
A čak i takva složim neku klopu, obavim nešto tipa tog šopinga koji sam morala, odledim frižider i složim nešto fotki od prošlog vikenda. Ali, nije to dovoljno...

Ganjam se gore nego što bi me ganjao ne znam kakav šef...
Ludo smo istrenirani, neumorni, sve što napravimo nije baš sasvim dovoljno...
I ok, to je sila koja nas tjera naprijed, ništa od mojih znanja i školica i tečajeva i stvari koje radim ne bi bilo tu da me nešto nije ganjalo da uporno učim, istražujem, radim, radim i radim. Vjerujem da nema goreg od osobe koja sjedi pred TV-om, koja svo svoje slobodno vrijeme provede na kauču uz čašu pive i grickalice i bez ikakve motivacije, znatiželje ili želje za time da nešto vidi, naući, stvori, sazna...pročita, doživi...

Pa ipak, ponekad požalim što ne mogu barem dan dva provesti u potpunom ljenčarenju. Bez ikakve grižnje savjesti...

Zašto živimo samo u krajnostima?
Da mi je nešto od one lakoće i bezbrižnosti kad smo bili djeca...

Post je objavljen 01.06.2019. u 17:49 sati.