Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Kućica od ježa

"Ježeva kućica" bila je prva slikovnica koju mi je podiglo u gradskoj knjižnici. Naučila sam čitat sa nekih pet i pol godina, ničim izazvana ( dobro, tata je operiro sljepo crijevo i dugo bio na bolovanju jer rana nikak nije zarastala, pa je sam čito Arenu i Sportske, i onda sam ja davila do iznemoglosti - pa daj i mene nauči, pa ja bi isto čitala, i mic po mic savladala ja slova ). Brat me učlanio u knjižnicu kad sam imala šest godina i donio mi "Ježevu kućicu".

Sve je bilo dobro dok je trajo uvod - dok se jež spremo i brusio bodlje, pa dok su se on i lisica ožderavali i držali zdravice, al kad je po mrklom mraku kreno kući nije mi baš bilo svejedno. Pa još kad su za njim udarili medo, i vuk, i divlja svinja...oči ko tanjuri od straha. Srećom sve je dobro završilo po ježa.
Danas su druga vremena, još je izbacilo i ježa i kućicu iz lektire klincima. Pa bi ja kreirala moderniziranu verziju navedene priče u stihovima, šta ja ne bi.
Dakle, današnja lisica može bit samo neka umišljena likuša, puna silikona i sličnih preparata, kojoj je jež zapeo za oko jer je eto bila sigurna da ima para ko Ronaldo. Pa šta će, kud će, pošalje mu zahtjev za prijateljstvo, i čim je prihvatio odma mu bubne poruku u mesindžer.
"Hvala šta si prihvatio moj zahtjev. Jako sam se razveselila. Volim sve šta vole mladi i jako sam zgodna ko šta možeš vidjet na fotkama. Pa sam mislila, obzirom da mi se al baš jako sviđaš, da se vidimo ovih dana na nekoj večeri. Evo ja ću se potrudit pa skuvat recimo paštašutu. Bil ti došo?"
Jež siromašak računa - ajde bar nije tražila da je vodim u neki restoran il ko zna kud, pa šta ne bi prihvatio? A i zgodna je, nema tu šta. Pa odgovori.
"Hvala tebi šta si prihvatila zahtjev. Zgodna si svakako. Kak si samo pogodila da volim paštašutu više neg išta? Naravno da ću doć, samo daj adresu."
Brže ona šiljne adresu i dogovore večeru za dva dana. Ona naruči da joj mater skuva paštašutu jer šparetu ne prilazi ni u ludilu, jedva nekako postavi stol i dočeka ježa spremljena ko da nosi Armanijevu reviju. Malo se razočarala kad se on pojavio u trenirci, al ajde - računa blato je kroz šumu il je bio na treningu Bitno da ima para.
Pa se natrpali paštašute i zelene kristal salate, priredila ona i vina nebil se situacija zakuvala još dok je paštašuta na izdisaju iz tanjura. Pa ga između zalogaja ispituje - čime se baviš, šta radiš ti i tak; on sve okoliša i sve nešta neodređeno - ma nisam ti ja baš nešta s lovom, ja sam frilenser, ak šta uvatim u fušu to odradim. Al puno radim. Misli si ona - pa to mi reci, bejbe, bitno da radiš da se ima za trošit.Pa navalila - ajde ti ostani, dosta je kasno, oćeš da te još neko napadne, imam ja trosjed na razvlačenje evo saćeš vidjet kad ga rastegnem. Ne da on ni čut - nenene, pa nisam ja ponio pidžamu, a i nemrem nikak zaspat u tuđem krevetu.
I tak on krene doma, a ona brže šibne poruku svojim frendovima da jel bi išli s njom da vide gdje dotični živi, jer neće prespavat kod nje ni da ga zaveže. I ajde, dođu oni onak prek volje, šta će od luđakinje. Pa izdaleka za njim dok nisu došli do nekog kućeperka koji se ispostavio ko ježeva kuća. Pa se udri isprdavat od nje - e kak si glupa, pa čim je došo u trenirci trebalo ti je bit jasno da ne vozi Porše. Jaka mu je kuća, pa tu u dvorište ni bicikl ne stane.
Jež čuo larmu pa izašo, i vidi svoju novu frendicu sa još nekima koje ne pozna, i izruži ih na pasja kola. Nju zato šta je mislila da on može past na paštašutu, a njih jer oni pojma nemaju da je uplatio ojrodžekpot i samo čeka izvlačenje, da ih sve skupa sram može bit.

Oni se razišli razočarani. Jež odma blokiro lisicu na društvenoj mreži, tak da nikad nije saznala da je paštašutom nahranila slavodobitnika ojrodžekpota, koji je onda na mjestu svog kućeperka izgradio dvore prema kojima su Kulmerovi prava sprdačina. I kupio Porše, čisto da vidi kak se vozi u takvim kolicima.



( ovo je original jež, trenirke nema na njemu )

Post je objavljen 31.05.2019. u 19:16 sati.