Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojeduhovnevjezbe

Marketing

I SLAVKO SOBIN JE INKARNACIJA HOLIVUDSKOG GLUMCA

Gledajući TV reklamu za Tele2, zapazio sam glumca, koji je nalikovao na holivudskog glumca Basila Rathbone-a. U početku sam mislio da je on Slavko Sobin, no onda sam shvatio da se radi o Domagoju Jankoviću. Kako su slični, pomislio sam da su u prošlom životu bili u srodstvu, i nisam se prevario. Dakle, kao što sam već bio napisao u jednom od prethodnih postova, Domagoj je inkarnacija britanskog kazališnog glumca Franka Bensona, dok je Slavko inkarnacija njegovog bratića, poznatog holivudskog glumca Basila Rathbone-a. (Da budem siguran, pomogla mi je i numerologija, koja se podudara.)
Basil Rathbone rođen je 1892. u Južnoafričkoj republici. Počeo je karijeru kao kazališni glumac u Velikoj Britaniji i glumio je u više od 70 filmova.
Image and video hosting by TinyPic
Godine 1926. glumio je zajedno sa tadašnjom Bogartovom suprugom Helen Menken [inkarnacija Liv Tyler] u brodvejskom kazališnom komadu „The Captive“. Radnja filma bila je za to vrijeme kontroverzna. Menken je glumila ulogu lezbijke Irene de Montcel koja ostavlja muža Jacquesa (igra ga Rathbone) zbog ljubavi prema drugoj ženi, Madam d'Aiguines. Na kraju je cijela glumačka ekipa svršila u zatvoru, budući da je vlast primijenila zakon protiv opscenosti, koji je bio na snazi u to doba.
Basil Rathbone najviše je poznat po ulogama Sherlocka Holmesa u periodu od 1939. do 1946. godine. Među poznatijim filmovima su također „David Copperfield“, „Anna Karenina“ i „The Last Days of Pompei“, iz 1935. godine i „The Adventures of Robin Hood“ iz 1938. Glumio je i u nekoliko horror filmova, kao „Tower of London“ i „Son of Frankenstein“(1939).
Nedavno je bio na TV film „Nismo mi anđeli“ M. Curtiza sa Humphrey Bogartom u glavnoj ulozi, gdje se u epizodnoj ulozi pojavljuje i Rathbone, kao arogantni vlasnik prodavaonice, koji se vraća iz Pariza. Bogart, u ulozi odbjeglog osuđenika (i privremeno pomoćnika u trgovini, kao i druga dvojica), falsificira dokumente, kako bi ga uvjerio, da prodavaonica radi s dobitkom. Prije nego li otkrije prevaru, ujeda ga zmija-ljubimac jednog od trojice, nakon čega umire.
Dakle, u prošlom životu Slavko i ja glumili smo zajedno u Hollywoodu. Tko zna, možda opet zaigramo u nekom filmusretan



Post je objavljen 30.05.2019. u 16:07 sati.