Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/darkrose89

Marketing

3

3

Bilo je teško ponašati se kao da smo prijatelji i samo prijatelji dok bi ga znala vidjeti u boksericama ili dok bih ga slučajno „uhvatila kako oprezno navlači majicu preko impresivnog torza. Bože kako mi je bilo teško promatrati nešto za što sam bila sigurna da nikada neće biti moje a sama pomisao na to da je imao hrpu cura me još više uznemirila i morala sam se primiti korisnog posla kako nebi razbijala glavu time. Jedan dan je došla medicinska sestra koja je bila zaista prekrasna djevojka i morala mu je pregledati zavoj i kako napreduje razaščanje rame ali žalac ljubomore me pogodio poput divlje oluje a lice mi se zajapurilo kada je nježno koketirala s njime i dirala ga po tijelu. Bila sam u kuhinji i „kao“ slagala ručak ali mi je koncentracija bila na nuli a tijelo mi se uskomešalo od njezinog hihotanja dok je on samo ljubazno odgovarao ali ipak me to nije umirilo. Naglo sam progutala previše soka i počela kašljati kada ga je pitala gdje ga još boli. Mislila sam da ću iskašljati dušu ali sam se napokon smirila.
-„Ann, jesi dobro tamo?“-upitao je Tyler a ja sam duboko udahnula i prsilila se da se pojavim na dovratku kuhinje.
-„Da, da... jesam, samo mi se zagrcnuo sok.“- Tyler je još uvijek bio gol do pasa na što me ponovno izdalo rumenilo ali sam znala da više tekućine ne mogu podnjeti pa sam samo duboko udahnula. Promatrao me oprezno kako kakav predator a sumnjala sam da njegovo znalačko oko ne zna što mi se muti po mozgu. Naglo sam odvratila pogled od njegova tijela a on je uzdignuo obrvu i obratio se sestri:
-„To bi bilo sve, zar ne?“- hladno je upitao a djevojka je smeteno rekla da jest i pokupila je brzo stvari i rekla da će navratiti slijedeći tjedan i nestala je kao da joj je Tyler isprašio dupe. Sjeo je i prekrižio ruke na prsima.
-„A sada da čujem, koji vrag tebe muči?“- po njegovom tonu sam znala da je spreman svađom izbaciti iz mene ono što me tištilo ali ja se nisam dala samo tako predati, imala sam ja pametnijeg posla od svađanje s njime. Nisam ga htjela niti pogledati a kamo li diskutirati i ogoliti ranjeno srce.
-„ Ništa me ne muči, zaletio mi se sok u krivu ulicu i to je sve.“- okrenula sam se na peti ako Tyler nije kanio još stati. Čula sam korake i kako mi se približava a tada me naglo okrenuo prema sebi i stisnuo mi ramena. Pogled mu je bio nepokolebljiv i mogao me razrezati na komade tim pogledom ali nisam ustuknula nego sam ponosito podignula glavu.
-„Imaš mi nešto za reći , k vragu, nisam slijep!“- progutala sam knedlu a tada izrekla golemu, ogromnu laž od koje me boljelo srce.
-„Ja sam ovdje samo zato jer se sam o sebi ne možeš brinuti i sigurno nebi tako nisko pala da se spetljam sa murjakom. Mogu ja i bolje od toga, kada slijedeći put dođe ona plavušica ja odlazim.“- pogled mu se promjenio a ona toplina se pretvorila u sibirsku hladnoću od koje me uhvatila jeza. Tako naglo me pustio da sam zateturala na nogama.
-„Znači tako ćeš igrati ovu igru, ma nemoj, u redu, ako sam ti naglo postao mrzak u redu ali poznajem te bolje od toga. A ako slučajno i misliš to što si rekla onda si ista kao i sve druge žene.“- promatrala sam ga kako navlači majicu na sebe a tada uzima ključeve auta. Zalupio je vratima kuće i uz škripu guma odjurio Bog zna gdje. Spustila sam se drhtavo na fotelju i pokrila lice rukama. Bila sam na rubu suza ali morala sam tako reagirati, morala sam lagati. Nije bio spreman za te riječi i nisam željela biti žena koja će mu nanjeti bol. Nisam željela da ponovno pati. Na kraju sam pustila suzama da poteku i da mi olakšaju bol i tugu. Bila sam sigurna da nisam samo izgubila muškarca kojeg sam voljela već i vjernog prijatelja.


***

Tyler je pio u kafiću sa Mikeom, svojim najboljim prijateljem i partnerom. S njime je mogao razgovarati o bilo čemu a sada je na tapeti bila Ann i njezin temperament. Mike je pozorno slušao dok je ovaj istresao svoju dušu a tada ga je Mike prekinuo.
-„Stari, sam si si kriv što je Ann rekla to. Kriste, živi kod tebe, hrani te, brine o tebi , ti joj daješ signale a ona jadna sama ne zna što ti misliš. Znaš što je meni čudno? Svaka cura koja se spetljala s tobom i koja bi htjela nešto više ti bi ju odpravio fino kulturno iz svog života, bez suza bez sranja. Ti i Ann se znate više od koliko ono, desetljeća? Sranje, djevojka te sigurno još voli a ti se ponašaš kao pravi seronja. Daj da te pitam, kako ti, koji ne voliš vezivanje, uzmeš svoju prijateljicu k sebi, pod svoje okrilje i očekuješ da ti vjerujem da ne osjećaš ništa prema njoj. Jebi se stari ali i ti i ja znamo da ti Ann voliš , možda i više nego si volio Kate. Priznaj si to , zaboga.“- ljutio se ovaj ali Tyler je samo odmahnuo glavom i otpio dug gutljaj gorke tekućine i stresao glavom.
-„Ne mogu joj još reći, k vragu. Moram saznati zašto je pobjegla od svoje sredine. Isuse Kriste, žena poput Ann ne može živjeti sama! Trebala bi imati muža i djecu. Ona nije materijal za samoću. Osjećam sve veći bijes što joj ne mogu pomoći zato jer ona hrabro šuti i drži u sebi tu bol. Da, volim ju, za ime Boga, želim ju u svom životu daleko više nego sam želio Kate. Nema noći kada se ne grizem što sam ju u ranoj dobi odjebao od sebe i pojma nemam kako da to popravim!“- živčano je provukao ruku kroz kosu i osjetio olakšanje dok je izbacio iz duše teret. Njegov prijatelj se omekšao i rekao mu:
-Možda bi bilo dobro da joj tako objasniš ali budi nježniji. Dozvoli joj da te voli ali joj i sam pokaži da ju voliš. Ne znam , ti ju poznaješ, ti ju znaš u dušu. Ali ju nemoj zastrašiti, mada sranje, to ti valjda ne moram govoriti.“- Tyler se zamislio na njegove riječi a tada ga je upitao, daleko tišim tonom:
-„Zar sam bio tako očit, zna li još netko?“- ovaj se nasmiješio i rekao :
-„Cijela postaja zna a tvoja reakcija tamo na polju, bio si više nego proziran a ti si obično hladne glave.“- slegnuo je ramenima a Tyler je sočno opsovao.
-„Neka, malo će te mrcvariti na poslu ali Ann im se svidjela odmah , vjeruju da vas dvoje možete uspjeti a kad smo kod Ann, okreni se.“- Tyler je slijedio njegov pogled a tada naglo upitao:
-„Koliko je sati?“
-„Prošlo je pet, zadržali smo se. Izgleda da te ljepotica došla potražiti, vjeruješ u sudbinu i nedaj da ti ovaj anđeo sklizne kroz prste.“- Mike je ustao kako bi otišao do Ann koja je šetala po ulici blijeda i ozbiljna. Tyler je imao nekoliko minuta da se pribere ali morao se sabrati da sam ne skoči na noge i odtrči do nje ko neko štene. Popio je pivo do kraja i stresao se. Morao je prestati piti jer je znao da Ann to ne voli. Cigatera se gotovo ostavio ali ovo je bilo teže. Imao je puno posla sa sobom i proklet bio ako i ovaj put zezne stvar.

Trgnula sam se kada me poznati glas zaustavio.
-„Bok Ann, kako si ?“- Tylerov prijatelj me ljubazno pozdravio a ja sam bila iznenađena što ga vidim.
-„Oh, bok, oprosti malo sam se zamislila.“- Mike se namrštio kada je vidio tragove suza na tom nježnom licu i poželio zveknuti Tylera po glavi.
-„Kamo si se uputila?“- bio je znatiželjan a ja sam iskreno odgovorila da mi je trebalo malo zraka.
-„Aha, pa pozvao bih te unutra na piće a i Tyler je ovdje.“- nježno je rekao a ja sam problijedila:
-„Posvađali smo se i ja sam rekla nešto što ne mislim ali... ne može znati istinu.“-nisam bila sigurna zašto mu to govorim jer je bio njegova desna ruka i najbolji prijatelj ali iznenadilo me dok me nježno zagrlio i šapnuo:
-„Iznenadila bi se kada bi znala što Tyler zapravo misli, razgovaraj s njime, dušo.“- tada sam ispalila:
-„Medicinsku sestru sam htjela na top nabiti kada sam ugledala kako mu se nabacuje.“-ovaj se nasmijao iz sveg srca.
-„Sviđaš mi se Ann, jako. Ti si drugačije sorte kao i moja supruga i samo da znaš, Kate se nikome nije sviđala.“-namignuo mi je. Bilo mi je pomalo neugodno radi takve informacije ali sam se trudila biti diskretna. Ljubazno me pustio prvu da uđem u kafić a ono što nisam primjetila bilo je to što su dva muškarca izmjenila pogled. Mikeov je bio tvrd i strog iako je Tyler bio njegov nadređeni.
-„Bok.“-pozdravila sam Tylera pomalo oklijevajući a on mi je ponudio barski stolac na kojeg sam oprezno sjela.
-„Bila sam u šetnji.“-rekla sam samo a on je šutke klimnuo i pozvao konobaricu.
-„Ja ću Colu, Ann, Mike?“-pogledao nas je a Mike je naručio još jednu pivo dok sam ja naručila ledeni čaj.
-„Nisam znala da si oženjen.“-obratila sam se Mikeu a on se nasmiješio i mogla sam mu jasno pročitati ljubav i spokoj u očima.
-„Sretno oženjen sedam godina i imamo dvoje djece. Rose i Milesa, a žena mi se zove Hope.“- uzvratila sam mu smiješak.
-„Simbolično ime, drago mi je zbog tebe, u današnje vrijeme brakovi prije propadnu nego što uopće započnu.“-odmahnula sam glavom ali kada sam shvatila što sam rekla naglo sam se okrenula prema Tyleru i rekla.
-„Oprosti, nisam mislila nužno na tebe, Ty.“-poklonio mi je lažan smiješak a meni se srce stisnulo.
-„U redu je Ann, ne moraš biti oprezna radi mene, mene zanima o čemu ste raspravljali vani.“-svoj strogi pogled je uputio Mikeu a on mu nije htio ništa otkriti.
-„Ako prestaneš biti tvrdoglav možda otkriješ sam.“- pogledala sam čas jednog čas drugog a napetost se mogla rezati nožem. Uzdahnula sam i uzela malo tekućine a tada sam pogledala Tylera koji se trudio ostati ponosit dok je iz njega isijavala neka tajanstvena aura koju sam samo ja mogla osjetiti neposredno u njegovoj blizini. Iako je bilo toplo, mene su prošli žmarci po leđima i kao da mi led teče niz kralježnicu. Kako bi ignorirala njegovu užarenu i u isti mah ledenu mirnoću nešto drugo mi je privuklo pažnju i krv mi je nestala s lica.
Za jednim stolom sam primjetila grupu mladića koji su mi se neugodno nabacivali dok sam još bila sasvim rastrojena od nove okoline ali da bi stvar bila još gora jedan od tipova me prepoznao i fućnuo i nacerio se:
-„Hej to je ona mala kučkica od onda. Što je, sada se družiš sa velikim dečkima?“-rekao je vođa a ostali su se počeli smijati. Nisam stigla odgovoriti kada je hladan Tylerov glas odrezao atmosferu u čisti led.
-„Kako bi bilo da budeš faca i to dođeš ponoviti bliže?“- Htjela sam reći Tyleru da prestane i ne izaziva ali me Mikeova topla ruka zaustavila. Bio je miran kao i sam Tyler. Ona budala je bila toliko blesava da nam je zaista došla blizu nacerio se poput klauna ali nakon nekoliko sekundi se stropoštao na pod.
-„Pitao sam....“- bilo je to sve što je uspio izgovoriti a ostatak ekipe mu je željelo pomoći i onda su oba policajca izvadila značke i pokazali tko su. Dečki su se smrznuli na mjestu.
-„Sranje, to je šef policije i njegov asistent.“- zacvilio je jedan a ostali su gotovo podvinuli rep i pobjegli. Tyler je zagrmio:
-„Idete u postaju s nama i želim znati u kakvom kontaktu ste s mojom djevojkom.“- zaprepaštena sam zurila u njega.
-„Sranje...“-čula sam nekoliko nekoliko psovki i tada sam se umješala:
-„Ti si još bolestan, ne možeš izigravati junaka u takvom stanju.“- čula sam Mikea iza sebe kako govori tiho:
-„Zapravo može, ima tih ovlasti, hajde dušo, ispričati ćeš nam sve u postaji. Oboje smo primjetili kako si problijedila, nismo slijepi, znaš.“-dobročudno je rekao a ja sam uzdahnula:
-„Zar je potrebno, Ty, Isuse daj reci nešto, pogledaj me!“- viknula sam na njega i konačno sam pridobila njegovu pažnju.
-„Ja sam ovdje šef i ja kažem da ćemo ispitati ove mangupe.“- zakolutala sam očima a Tyler je nazvao neke ljude iz policije i objasnio situaciju. Promatrala sam ga u njegovom elementu a tada šapnula Mikeu:
-„Zašto je rekao da sam mu djevojka?“- Mudar kakav je bio samo je odgovorio:
-„Bojim se da ga to sama trebaš pitati, malecka.“- tvrdo sam ga pogledala i odmahnula glavom.

***

Vozila sam se s Ty-em iako je to bilo silno mučno s obzirom da nije progovorio niti riječ sa mnom sve do postaje. Osjećala sam se suvišno i samo sam se htjela maknuti, ovaj dodatan stres mi nije trebao ali morala sam ga poslušati, ipak je bio šef policije. Nekoliko ljudi je pozdravilo Tylera na vratima i pustili nas unutra dok su tipove izvlačili iz auta a glavni je psovao na Tylera na što se ovaj okrenuo i prasnuo da će mu prosvirat muda ako ne začepi gubicu. Tip je izgubio boju u licu i poslušao ga dok mu je krv kapala s nosa na pod. Bio je to odvratan prizor i mučno sam progutala knedlu.
-„Želim ispitati najprije onog mangupa onda ostale a djevojku kasnije, pobrinite se da niti dlaka ne padne s nje ili će biti problema.“- svi su ustuknuli i blijedo pogledali u njega a ja sam ga prekorila:
-„Tyler, ne možeš tako pričati sa svojim ljudima.“- kratko me pogledao ali nije ništa odgovorio. Kada se maknuo u drugu prostoriju sa mangupima mogla sam ponovno disati.
-„Ja, ne znam što bih rekla, ispričavam se zbog njegova ponašanja, ne znam što ga je spopalo.“- kada se jedna policajka slatko nasmijala osjećala sam kako napetost pada s mojih ramena.
-„Oh, nemaš se zašto ispričavati Ann, jeli tako?“- klimnula sam iznenađena što znaju tko sam iako me ova skupina nije vidjela u bolnici.
-„Lijepo je vidjeti našeg šefa ovako srčanog, bilo je i vrijeme da mu netko pomuti pamet i srce.“-namignula mi je crvenokosa.
-„Ali, imao je ženu, ona mu je trebala pomutiti srce i um.“- još tihog smijeha a tada se stariji muškarac javio:
-„Oh ne, jako si u krivu djevojko. Kod Kate i našeg Tylera nije bilo te vatre koja je sada prisutna. Niti blizu.“- otvorila sam usta da nešto kažem a tada mi se ponovno obratila policajka:
-„Želiš li jesti, malo si blijeda, dođi u kantinu s nama.“- nježno mi se nasmiješila a ja sam poslušno otišla za triom. Pokazala mi je automat sa hranom i slatkišima a ja sam odabrala sendvič i žitnu pločicu.
-„Jako smo ti zahvalni što si spasila Tylera, on je jako drag čovjek i šteta je što je prošao sve to što mu se dogodilo.“-rekla je policajka a ja sam se nježno namiješila:
-„Bilo je slučajno ali sam bila prestravljena dok sam ga našla ranjenog , bojala sam se za njega a on mi je sve što mi je ostalo u životu.“- tužno sam se nasmiješila a policajci su izmjenili poglede.
-„Kako to misliš, draga?“-upitao je drugi policajac, odmahnula sam glavom a tada sam ugledala Mikea kako se mršti :
-„Što god da si prošla moraš reći Tyleru, ako ti netko može pomoći to je on, voli te.“- svi su se fokusirali na Mikea dok sam ja glatko odvratila:
-„Ma sigurno me voli ali kao prijateljicu i znam da bi mi pomogao ali kako je samo sad buknuo bojim se što bi bilo kada bi mu sve ispričala.“- Mike je sjeo do mene i uzeo me za ruku:
-„Nisam pričao o takvoj vrsti ljubavi, dušo, on te voli, oduvijek te volio ali ja ti nisam ništa rekao i vi isto, jezik za zube može? Radi Ann i radi njega.“- ekipa se složila a ja sam se osjećala kao da me netko smjestio u neki paralelni univerzum. Na kraju su me pitali odakle sam i čime se bavim te koji su mi hobiji i bilo je ugodno razgovarati s njima a tada sam čula kako se vrata otvaraju i atmosfera se naglo promjenila. Lagano sam se okrenula a Tyler je stajao tamo, ozbiljan i neukrotiva držanja.
-„Ann, žao mi je ali moramo ovo riješiti do kraja.“- promatrala sam ga sasvim drugačijim očima sada kada sam znala ono što nisam trebala. U njegovim očima sam tražila dodatne odgovore ali sada sam tamo pronašla samo čovjeka koji obavlja svoj posao. Oprezno sam ustala i stavila žitnu pločicu u torbicu a tada mi je pružio ruku i obgrlio me oko ramena. Osjećala sam istovremeno i mirnoću i napetost.
-„Što je s tipovima, što si im učinio?“- stisnuo mi je rame i šapnuo:
-„Poslije ću ti reći, najprije mi moraš dati svoju izjavu, tvoju stranu priče.“- klimnula sam i on me uputio u jedan ured a tada rekao vani policajcu da se ne miče odavdje dok ne izađemo.
-„Sjedni.“- i tako je počelo a ja sam samo čekala da ovo završi i da se sklupčam u krevet.


Post je objavljen 27.05.2019. u 23:50 sati.