Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ap-placenici

Marketing

Vrhovnica i pismo

Subject: Proboj granica RH
From: JeT Manga Ltd.
To: ured@predsjednica.hr, marina.kovac@predsjednica.hr, Kabinet.vanjska_politika@predsjednica.hr
Cc: hrt@hrt.hr, novatv@novatv.hr, zoran.sprajc@rtl.hr, ana.bulic@rtl.hr, ivana.franic@rtl.hr, vecernji@vecernji.hr, jutarnjihr@hanzamedia.hr, redakcija@slobodnadalmacija.hr
Bcc: marija.dekanic@motus-media.hr, ivan.nekic@dnevno.hr, desk@dnevno.hr, snjezana.vuckovic@dnevno.hr
23 May 2019 at 17:51

Poštovana Vrhovnice,

Obraćam se Vašem uredu već drugi put. Znam da je vodstvo HDZ-a u ovoj predizbornoj EU kampanji odlučilo zauzeti stav "skirivanja istine pod tepih", ali situacija sa nelegalnim migrantima u RH je poprimila alarmantne razmjere.

U samo prva četiri mjeseca ove godine Slovenci su na svom teritoriju uhvatili 3043 migranta -> https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/ogroman-porast-ilegalnih-migranata-u-prva-cetiri-mjeseca-vise-od-tri-tisuce-a-u-cijeloj-prosloj-godini-1-305-foto-20190521
Znači kroz teritorij RH je prošlo više od pješačke brigade "neprijateljskih" vojnika. Prijateljski sigurno nisu, jer sam na svoje oči vidio razaranje i pustoš koju ostavljaju za sobom (slike u prilogu).

Situacija je odavno izmakla kontroli i odavno su se ispunili uvjeti iz Zakona o obrani čl.62a. Stoga Vas još jednom molim učinite ono što kao Vrhovnica možete učiniti, te naložite MO Krstičeviću pokretanje postupka izvođenja Hrvatske vojske na državne granice. Sramotno je što su se jučer naslikavali sa ZSS-om u Delnicama, dok se građani tog grada više ne usude pustiti djecu na ulicu nakon što padne mrak.

Naši policajci se trude, ali fali im ljudi i resursa, posebice jer šuma nije njihova prirodna bojišnica. Ovo je već mjesecima postao posao za vojsku. Sa rastom temperatura i vegetacije invazija će se povećavati. Sve zemlje u okruženju su poslale vojske na granice, samo mi ne. A država koja ne štiti vlastite granice, građane i njihovu imovinu, nije država. Ako ne vjerujete meni pitajte admirala Domazeta za mišljenje.

Svako dobro,
mr.sc. Tino Jelavić dipl.ing.

P.S: Tko sam osobno Vam može reći redateljica Nora Krstulović, koju ste prije koji mjesec primili s Jelenom Veljačom u svom uredu. Povjerenica za Agrokor Irena Weber me isto tako osobno poznaje.


Do danas nisam dobio odgovor. Jučer su završili EU izbori, na kojima je HDZ zahvaljujući pogrešno vođenoj kampanji podbacio. Nadam se kako će sada vrhovnica, premijer i ministar obrane napokon aktivirati čl.62a i poslati HV u zaštitu državnih granica. Dosta je bilo naslikavanja s vojskom u predizborne svrhe, dok nas probijaju na svim pravcima. Priča nam jučer prva susjeda na Žumberku kako je prošli tjedan imala susret s migrantom na vratima vlastite kuće. Naravno vrata su bila širom otvorena, a garavi lik je tražio da mu posudi mobitel. Rekla mu je da ga nema i poslala ga u susjedno selo. Čim je otišao zvala je muža koji je obavljao nešto u Sloveniji. Potom je nazvala susjedu Jelu, koja je izvjestila policiju. Srećom imali su auto ne terenu, pa je migrant uhićen u susjednom selu. Ovaj migrant je bio sam, bio je dan i htio se predati nakon što je danima bauljao tim gorjem. Ali što da je bila noć i da ih je bilo više? Moglo se dogoditi svašta. Hrvatski građani već mjesecima strepe za svoje živote i imovinu. Do kad će biti tako?


Post je objavljen 27.05.2019. u 13:45 sati.