Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shadowofsoul

Marketing

ČUDNO VRIJEME



slika: digital art


Čudno je ovo vrijeme, čudna je moja poezija, vrijeme tone u sebe i ponovo se rađa, a bljesak sunčanog sutona na susjednom prozoru ne pokazuje smjer, ali stvara mir.

Hoću li stradati u miru, hoću li nestati u nemiru?

Kad zazvoni zvono na crkvi blizu mog malog balkona kao da se otvore vrata raja i pozivaju u one dane beskraja kad smo šetali starim hramovima čitajući odsjaj patine sa starih ikona i držali se za ruke poput čudno dvoje ljudi koji su zalutali u staru crkvu i na tren zaustavili vrijeme na oltaru vječnosti.

Često se kolebam, često bacam snove u bezdan prošlosti, često iz one zadnje misli izvlačim potok koji juri prema izvoru života i pitam se: “gdje si?”

Ispod srebra duše Mjesec me pokriva, čuva, zaogrnuo me u svoju prozračnu svjetlost i odvodi do sjajne zvijezde koja svojim zlatom lije treperavi vrtlog pa na ušću Neretve čeka moju dušu da se vrati iz ovog bijelog grada i mirnim strujama odahne u smiraju.



napisano 18.08.2012. na portalu Magicus, a iz 2. zbirke “PREDVORJE BIJELE TIŠINE”
http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=84150



http://www.digitalne-knjige.com/varga2.php

http://zajednoprotivplagijata.blog.hr/

ISBN zapis dostupan u računalnom katalogu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu pod brojem
ISBN 978-953-7889-28-9
@Copyright Jadranka Varga - Sva autorska prava pridržana. Nijedan dio ove knjige ne smije se reproducirati ni prenositi ni u kakvom obliku niti ikakvim sredstvima elektroničkim ili mehaničkim, fotokopiranjem, snimanjem ili umnažanjem u bilo kojem informatičkom sustavu za pohranjivanje i korištenje bez prethodne suglasnosti vlasnika prava.



Post je objavljen 27.05.2022. u 18:50 sati.