Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

NISAM ZADOVOLJAN SA TAKVIM PONAŠANJEM I RADOM POLICIJE U BJELOVARU.



NISAM ZADOVOLJAN SA TAKVIM PONAŠANJEM I RADOM POLICIJE U BJELOVARU.

Danas u nedjelju (26.05.2019.) u 13,59 sati sa "uskračenim brojem" iz policijske uprave me je nazvala gospođa Imbrišić-Blaško, i pitala me je li mogu doći na "ispitivanje" u policijsku postaju sutra u ponednjeljak u 15,00 sati.

Pitam vas: Kakvo je to ponašanje policije; da vas netko može prekinuti za vrijeme ručka i u nedjelju (i za vrijeme Europskih parlamentarnih izbora) i svoje privatnosti i odmora, i samo tako pozivati u policiju bez pismenoga poziva.... To postoji smo u ovakoj pravno ne uređenoj državi, gdje se svakodnevno krše ljudska prava i slobode čovjeka.

PRVO - Sam rekao gospođi Imbrišić-Blaško da ja nisam "okrivljeni" nego da sam u ovom predmetu oštećeni, i da Vi mene nećete "ispitivati" nego će te sa menom obaviti razgovor.

DRUGO - Reako sam da meni osobno izgleda glupo da Općinsko državno odvjetništvo iz Bjelovara, po zamjenici predsjednice gospođe Sertić-Hrebak traži da ja u svojstvu svjedodka u vezi kaznenog djela "Pretnja" iz članka 139. st.2. KZ-a temeljem naloga K-DO-286/2019-4 da samnom obavi se obavijesni razgovor - jer ovaj predmet je zapljenjen i prebačen u Županijski sud u Virovotici, tj. u njihovo Općinsko državno odvjetništvo - koje ima dalje sve ovlasti. Pa, stoga bi trebalo stajati u to nalogu da oni su zatražili preko bjelovarskog ODO-a da policija u Bjelovaru s mnom obavi razgovor.

TREĆE - U nedjelju 19.05.2019., oko 21,40 sati sam u svome domu (Đurđevačka cesta 159.) preuzeo POZIV od dva policijska službenika, u kojem je pisalo da se trebam javiti 23.05.2019., u 11,00 sati u policijsku Upravu Bjelovarsko-bilogorsku. Toga dana 23.05.2019., uredno sam došao u policijsku postaju Bjelovar, i u 10,58 sati sa POZIV-om, i javio sam se na informacijskom pultu dežurnom policajacu gospodinu Goranu Crkoviću, koji me je potom najavio kod policijske istražiteljice gospođe Imbrišić-Blaško.

ČETVRTO - Gospođa Imbrišić-Blaško je rekla dežurnom policajcu gosodinu Crnkoviću, da me ne može primiti, jer ima riješiti neka dva hitna predmeta; obiteljskog nasilja, i da je na snimanju sa uhićenikom...

PETO - Kazao sam policajcu Crnkoviću da sam izgubio vrijeme i napravio se dodatni trošak, jer stanjem četiri kilometara od policijske postaje (Vlahe Paljetka 2.), i da je to za mene neozbiljno i da u poslovnom svijetu se zna red i tačno vrijeme dogovora... Prigovorio sam na takvom ponašanje i rad, na što je gospodin Crnković ponovno nazvao gospođu Imbrišić-Blaško i kazao to što sam njemu rekao.

Nije prošla ni jedna minuta ispred mene se je pojavila u predvoriju policijske postaje gospođa inspektorica, i kazala mi: "Gospodine Stojkoviću izvinite ja imam riješiti hitne predmete, ostavite na recepciji svoj boroj mobitela pa ću vas nazvati.

ŠESTO - Ovo je totalno neodgovorno ponašanje policijske službenice, gospođe inspektorice Imbrišić-Blaško, koja mogla me je telefonski nazvati istog dana i reči mi da se odgađa naš razgovor, koji je zakazan po mome pozivu, i nebi se to dogodilo da ja se "bez-veze" šećem, i dolazim u policiju u Bjelovar. Između ostaloga sam kazao gospođi Imrišić-Blaško da svi znadu moj broj mobitela: 095-814-82-90., koji se čak nalazi u telefonskom imeniku več 13 godina.

SEDMO - Ovo je potpuno ne profesionalno i nekorektno ponašanje policijske službenice. Kao što sa već kazao u ovom redmetu ja nisam "optuženi" več "oštečeni" a u prijašnjem policijskom pozivu koji mi je uručen piše: "ukoliko se ne opravdano ne pojavim da ću biti prisilno doveden u svome trošku."

OSMO - Na ovakvo postupanje i rad policije napisao sam pismeni prigovor načelniku policijske Uprave BBŽ-a g. Jakobu Bukviću, i naznačio: da nije u redu i civilizacijski da policija mi dolazi u "nedjelju" (kao tobože nešto je hitno) kući i donosi poziv, i da policija radi prazni hod, odnosno, i na kraju od toga da nema nikakvog efekta i ništa...

DEVETO - U ovome predmetu ja sam oštečena osoba, i smatram da ovo je opstruiranje istrage, i odugovlačenje... Čak još uvijek nisam dobio nikakav ni usmeni ni pismeni odgovor od načelnika g. Jakoba Bukviča, na moj prigovor, u vezi rada policije, koji sam uložio, odnosno poslao E-mailom na policijsku Upravu u Bjelovau.

DESETO - Kad me je gospođa inspektorica nazvala sa "uskračenim brojem" pitam se - što bi bilo da se ja uopće nisam javio na takav "tajni poziv". I ovo sam spočitao gospođi policajki Imbrišić-Blaško, da zbog takvog njezinog nestručnog i aljkavog prijašnjeg ponašanja su odbačene dvije moje kaznene prijave, koje je ona kao policijska inspektorica zaprimila. Dosta mi je takvoga neodgovornog ponašanja službenika koji predstavljaju vlast i državu...

Napominjem: da ovo sve sam napiso u svrhu i dobrobit ove "pravne" države Republike Hrvatske, a ne iz razloga da bi nekoga prozivao i prijavljivao,.., i to u želji kako bi se več jednom u našem društvu promijenili ljudski odnosi i svijest na bolje i kvalitetnije rješavanje svih međusobnih problema.


--------------------------------------------
BRANKO STOJKOVIĆ
B j e l o v a r, 43000
0958148290 (Tel/mob.)
E-mail: brankostojkovic152@yahoo.com
Udruga "ŠTIT"
URED. Masarykova 8
H R V A T S K A
-----------------------------------------------------
Objavljeno: 26.05. 2019. godine
-----------------------------------------------------
http://crostojkovic1958.blog.hr
http://stitonosa1958.blogger.ba
Broj članaka: 4920.



Post je objavljen 26.05.2019. u 15:55 sati.