Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojeduhovnevjezbe

Marketing

VUK DRAŠKOVIĆ BIO JE ŽRTVA STALJINOVIH ČISTKI


Ja se osobno sjećam Vuka Draškovića iz 1970tih (ili početka 80tih), kada je bio glavni urednik lista „Komunist“, glasila SKJ. Iako sam još bio mlad, čitao sam njegove članke, i neki od njih su mi bili i zanimljivi, koliko se sjećam. Iako je pred rat zauzeo nekakve ekstremno desne pozicije, čini se da je više bio neki folirant i prevrtljivac, nego istinski desničar (slično kao Ante Đapić u Hrvatskoj).
Iz njegove prethodne inkarnacije vidimo da je bio Hrvat, točnije nadbiskup Juraj Drašković (1525-1587), koji je odigrao kontroverznu ulogu u povijesnom događaju zvanom Seljačka buna. (O ovoj inkarnaciji sam bio već pisao negdje u 10. mj. 2017.g.)
Ono što je sad interesantno, jest da nalazim ponovno Vuka Draškovića kao Alekseja Ivanoviča Rikova, predsjednika vlade ruske sovjetske socijalističke republike, te Sovjetskog saveza u razdoblju od 1924-1929/30. Na tom je mjestu naslijedio Lenjina, a njega je 1930. godine naslijedio Molotov.
Godine 1903. priključio se boljševičkoj partiji, predvođenoj Lenjinom [njegova inkarnacija jest Vojko V]. Prema Wikipediji, kao umjereni boljševik dolazio je u konflikt sa radikalnijim boljševicima. Godine 1930. je bio smijenjen kao član Politbiro-a. Između 1931. i 1937. godine bio je ministar komunikacija; u ožujku 1938. bio je, zajedno sa Nikolajom Buharinom uhapšen, optužen za izdaju, te likvidiran, u jeku Staljinovih čistki.
Image and video hosting by TinyPic
Da se ne radi samo o slučajnoj sličnosti, potvrđuje i numerologija. Juraj Drašković bio je rođen 5.2. a Vuk Drašković ima kombinaciju imena i prezimena 5 i 2. 'Alexei Ivanovič Rykov' daje 5, a samo ime 'Alexei' daje 2.


Post je objavljen 24.05.2019. u 17:45 sati.