Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/narubupameti

Marketing

Ružičasti zečevi


Raspršena sam, nastojim se kondenzirati, ali bezuspješno. Misli su mi poput ružičastih zečeva, skaču na sve strane. Držim sačmaricu u rukama i gađam jednog po jednog, ali mrcine kao da nisu stvarne, rasplinu se, pa se opet materijaliziraju na drugom mjestu.

Jbg. Plodni dani.

Plodni dani su savršeno vrijeme za zabavljati se, stvarati životne planove, započinjati nove projekte, pronalaske ljubavnika i slično. Žena tada zrači životom i otpušta feromone, preobrazi se u svoju najženstveniju varijantu, njeno lice i njen glas kao i kretnje bivaju privlačniji nego u ostatku ciklusa. Kažu provoditelji eksperimenata.

Prirodni doping.

Doduše potpuno kontraproduktivan kad je u pitanju ozbiljnost, posao, racionalnost i druge važne ljudske preokupacije.

Svakog mjeseca dođe trenutak kad se bez razmišljanja okrenem za prvim muškarcem kako bih mu odmjerila stražnjicu, i onda mi sine – Ah, počeli su plodni dani. Nisam loša osoba i nevjerna supruga, samo mi hormoni diktiraju misli, i poneke radnje.

Sa svojeg sumornog, crnog vlaka uskočim u ružičasti kabriolet i stisnem papučicu za gas.

Hormoni su naporne beštije, ali kao i sve ostalo u životu, ako znaš kako funkcioniraju možeš ih iskoristi za svoje planove. Zato znam da ću kad dobijem menstruaciju oribati sve, od stropa do poda, jer se moje tijelo čisti pa imam potrebu očistiti svoju okolinu. Zato u PMS-u ne donosim nikakve odluke, samo kontempliram o svojem životu, i pokušavam nikoga ne ubiti, a kad krenu plodni dani razbacujem se dobrom voljom, zabavljam se i ne razmišljam o posljedicama. (naravno da razmišljam, nisam mačka u veljači, ipak sam jedno skoro pa racionalno biće, koliko to već jedna žena može biti)

Ima tome već neko vrijeme ( iako ne toliko puno koliko se meni čini), kad sam u župnom dvoru (u kojem sam preko svake mjere provela previše vremena, jer je moj muž pjevao u zboru mladih i svo njegovo društvo se družilo tamo), tadašnjem kapelanu objašnjavala kako je Billingsova metoda totalno NE fer prema ženama, jer baš onda kada imaš najveću potrebu i najveću želju, onda bi se žena trebala suzdržavati. Vidjela sam da se kapelanu upalila lampica iznad glave, ali mi nije ponudio nikakav pametni odgovor. (Billingsova metoda je jedina dopuštena kontracepcija prema Katoličkoj Crkvi, upakirana u termin - način planiranja obitelji, a sastoji se od suzdržavanja od spolnih odnosa u vrijeme kada žena ima plodne dane)

Nije to jedini put kad sam pred vele uvaženima bila neprilagođena.

U tom istom župnom dvoru pokušale su me neke djevojke/žene uvući u njihov projekt vezano uz Billingsovu metodu. Uobičajeni zakučasti stil govora ostavio me u magli pa sam rekla:

- Ne razumijem.

- Znaš za Billingsovu metodu?

- Znam.

- Pa možeš pomoću nje ostati trudna.

Sad mi je sinulo, u braku sam već par godina i još nemam djecu pa mi one žele pomoći da ostvarim svoju životnu funkciju.

- Ja ju koristim zato da NE ostanem trudna.

E, sad se umiješao i župnik, koji je do tog trenutka u tišini sjedio kraj nas.

- Možda Bog želi da ostaneš trudna.

- Ako On želi da ostanem trudna, može to učiniti odmah.

I tako sam postala persona non grata. I nisu me zvali da na bračnom tečaju držim predavanja o komunikaciji u muško-ženskim odnosima, iako sam održala jedno odlično predavanje o toj temi (makar to kažem sama za sebe), što je strahovito teško pred publikom vjernika.

- Ja sam se molila i mene je Bog izliječio od strahovite boli za vrijeme menstruacije. – ustrajala je jedna vjernica na važnosti molitve.

- Vjerujem Vam i meni je jako drago zbog Vas, međutim, u većini slučajeva Bog ne intervenira tako direktno, već više kao u priči o poplavi i čamcu…

Bila je velika poplava i čovjek se popeo na krov kuće. Dođe do njega čamac i spasioci ga zovu da uđe u njega.

- Ne treba, hvala, mene će Bog spasiti.

Dođe i drugi čamac, pa i treći, čovjek ih sve odbije uz isto obrazloženje.

Umre čovjek i dođe k Bogu.

- Zašto me nisi spasio?

- Poslao sam ti tri čamca, zašto nisi ušao u čamac?



Sve mi se čini da ću potrpati ružičaste zečeve u jedan čamac i onda ih gađati haubicom.


A za sve kolateralne žrtve, ukrcavanje na sumorni crni vlak započinje za 3….2….1….




Post je objavljen 24.05.2019. u 08:22 sati.