Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

SEMINAR O TRGOVINI


PRODAJA IZVAN TRGOVINE, PUTEM INTERNETA,
TRGOVINA PROIZVODA OPG-ova …



Darko Marečić, dipl. iur, viši gospodarski inspektor i voditelj službe za kontrolno instruktivan nadzor
gospodarskih inspektora u području prometa robe i usluga Državnog inspektorata – u mirovini, održati će u hotelu Palace u Zagrebu, Strossmayerov trg 10 seminar 23. svibnja s početkom u 9 sati . Seminar ima naslov UVJETI I NAČIN OBAVLJANJA DJELATNOSTI TRGOVINE, RADNO VRIJEME U TRGOVINI I NEPOŠTENO TRGOVANJE

Zbog čestih propusta koji su prisutni u praksi u obavljanju djelatnosti trgovine, seminar nudi opširan pregled kako sukladno zakonskim propisima obavljati posao trgovine.
Zato će dipl. iur. Marečić Darko dati odgovore na mnoga pitanja u području trgovanja počevši od toga koji se sve zakonski propisi odnose na djelatnost trgovine? Uz koje uvjete i na koji način se može obavljati djelatnosti trgovine? Tko sve mora imati ispunjene minimalne tehničke uvjete za obavljanje djelatnost trgovine? Što spada u prodaju izvan prodavaonica i koji uvjeti pritom moraju biti zadovoljeni?
Koje su obveze poduzetnika koji obavlja djelatnost trgovine putem automata, pokretne prodaje i prigodne prodaje?Koje su obveze poduzetnika koji obavljaju internet trgovinu (web shop)? Često je u praksi prisutno neznanje koje su obveze takvih trgovaca, te koji uvjeti moraju biti zadovoljeni kako bi se navedena djelatnost obavljala u skladu sa zakonskim propisima.
POD KOJIMA UVJETIMA I NA KOJI NAČIN MOGU NEPROFITNE ORGANIZACIJE I OPG- ovi OBAVLJATI TRGOVINU?
Kakvo je radno vrijeme u trgovini? O čemu treba voditi računa kod radnog vremena? Koje isprave o zaduženju robe trgovac mora imati ?Što se podrazumijeva pod nepoštenim trgovanjem? Koja su prava potrošača u trgovini na malo? Kako je potrebno definirati cijenu u maloprodaji? Što je to akcijska prodaja, a što rasprodaja, te što se smatra sezonskim sniženjem? Koji su zahtijevi u svezi ambalaže prilikom obavljanja djelatnosti trgovine? Kako postupati s predujmovima?
Kakva je odgovornosti trgovaca za nedostatke na robi, te postupak dokazivanja nedostatka na robi?
Kako i kada postupati s jamstvima u jamstvenim rokovima?Što je potrošački ugovorni odnos?Što se smatra nepoštenom poslovnom praksom trgovaca prema potrošaču? Kako deklarirati tehničke proizvode, kako predmete opće uporabe , a kako građevinske proizvode?

Centar za poreze računovodstvo i reviziju- Ustanova za obrazovanje odraslih specijalizirana za edukacije iz područja poreza, računovodstva i revizije ima suglasnost Ministarstva financija Za godišnji plan i program stalnog stručnog usavršavanja ovlaštenih revizora za 2019. godinu na temelju koje se, revizorima prisustvom na ovom seminaru, priznaje 5 bodova

Naknada za seminar iznosi 500 kuna.
Prije plaćanja kontaktirati Centar za poreze na neki od brojeva: 091 332- 3381, 098 -1611 794, 098 877 805, ili na meil: info©centarzaporeze.hr



Post je objavljen 19.05.2019. u 18:23 sati.