Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

PARTIZANSKI MAJOR OZNE JOSIP MESIĆ JE ISTREBLJIVAO I MASOVNO LIKVIDIRAO 1945., HRVATE, A VI STE MU SINA STJEPANA MESIĆA USTOLIČILI I IZABRALI 2000. GODINE ZA PREDSJEDNIA REPUBLLIKE HVATSKE ?!PARTIZANSKI MAJOR OZNE JOSIP MESIĆ JE ISTREBLJIVAO I MASOVNO LIKVIDIRAO 1945., HRVATE, A VI STE MU SINA STJEPANA MESIĆA USTOLIČILI I IZABRALI 2000. GODINE ZA PREDSJEDNIA REPUBLLIKE HVATSKE ?!

Josip Mesić je bio šef partizanskog logora "Josipdol", pokraj Ogulina, te šef logora u Slavoniji u Osijeku i svih drugih logora... Zna se da je zarobljenim Hrvatima, vadio "zlatne zube" i prodavao i darovao svojim partizanima... Josip Mesić je "klao" i masakrirao Hrvate, Njemce i Talijane, i druge nacije,.., a vi ste mu sina Stjepana, u tobože novoj demokraciji Hrvatske, izabrali za Predsjednika RH.

Partizani su sebe smatrali "narodnom vlašću", i tako je Ministarstvo unutrašnjih poslova Jugoslavije, dana 10. travnja 1945. godine dalo naređuje, da svi zarobljeni vojnic i civili se imaju staviti u sabirne logore. Ta uredbu je dalje prosljeđena šefu svih partizanskih logora Josip Mesić, da uz popis vrijedi i konfiskacija imovine.

Predsjednik privremenog "oslobodilačkog odbora" Savjeta Jugoslavije, Josip Mesić kao vršitelj dužnosti dostavlja direktive po kojima se točno treba postupati na svim područima Narodno oslobodilačkog rata u Jugoslaviji.

Dana, 08.07.1945., po naređenju Josipa Mesića, Dimitre Georgijević, kao opunomoćenik OZN-e za Jugoslaviju, i Josip Manolić - Joža, Franjo Tuđman, major OZN-e za Čazmu i Moslavinu, izvještavaju Aleksandra Rankovića, glavnog načelnika OZN-e, o kretanju i kolonama ustaške i njemačke i talijanske vojske, i o ratnim zarobljenicima u Sloveniji i Austriji, o logorima, te o broju zarobljenika...


--------------------------------------------
BRANKO STOJKOVIĆ
B j e l o v a r, 43000
0958148290 (Tel/mob.)
E-mail: brankostojkovic152@yahoo.com
Udruga "ŠTIT"
URED. Masarykova 8
H R V A T S K A
-----------------------------------------------------
Objavljeno: 19.05. 2019. godine
-----------------------------------------------------
http://crostojkovic1958.blog.hr
http://stitonosa1958.blogger.ba
Broj članaka: 4901.


Post je objavljen 19.05.2019. u 11:45 sati.