Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Red glazbe, red zdravlja

Daj recite šta slušate dok svjedočimo totalnoj meteorološkoj anarhiji? Ono, postajemo svjesni da se iz pernatih jakni nećemo izvuć do srpnja, ako ne i duže? Pa jebate polovica je svibnja, a ja svaki dan uredno ložim kamin i slušam kak drva veselo pucketaju.

I šta sad slušat da skroz ne ošineš u krivom smjeru? Cvilojebi i žilorezi otpadaju al momentalno. Znači sve one tužaljke tipa - tebe čuvam za kraj, sad te se samo rijetko sjetim, za tobom ljubavi ginem i te gluparije odma ugasit čim krenu prvi taktovi. Jel nije dosta šta sunca ne vidim već danima, još mi samo fali slušat o nečijim duševnim bolima i patnjama uzrokovanim neuzvraćenom ljubavi. To se skapava, to se umire, to se ne spava...pa borim se sa svojom nesanicom, kud ću se još borit i s tuđim nespavanjem, pa da je opjevana najljepšim notama.
E zato ja razvrnem ritamizadensr songove. Šta ja znam, Dubioza kolektiv, AC/DC, Deep Purple, KLF. Sve šta se al nikako nemre povezat sa duševnim bolima, bilo nanošenjem duševnih boli il osjećajem da se sve urotilo protiv tebe osobno. Pa kad krene rokačina dodam tutaforca zvučni gas da žbuka počinje curit. I da znate da pomaže, barem protiv ovih meteoroloških nuspojava u vidu niske i visoke naoblake i kiše koja cijedi već danima. Pa pretvorićemo se u vodozemce. Sve gledam kad se ujutro dižem iz kreveta da se nisam slučajno to malo vremena šta uspijem odspavat pretvorila u daždevnjakinju.

Jedino šta me unazad tjedan dana razveselilo bila je izjava norveške ministrice koja je osupnula svekoliku nordijsku javnost kad je izjavila da šta se ne bi dopustilo ljudima da puše, piju i jedu crveno meso kolko im duša poželi. Jer da se pušači zbog stigmatiziranja pušenja moraju sakrivat i da se sigurno osjećaju ko pripadnici najnižih kasta. E to je žena. Jeste vi svjesni da je ona samu sebe razapela uzevši u obranu one koji al nikako nisu u skladu sa onim njihovim hygge regulama? Ko kaže da moje konzumiranje nikotina meni isto nije hygge? I šta koga briga oću ja danas smlatit kutiju il dvije? Il će neki tamo pivopija skršit danas četrnajst limenki il samo dvije jer mu je grašak koji je ručo teško pao na probavni sustav? Jer eto pušenje je štetno i alkohol je štetan i crveno meso je štetno. Bitno da nije štetno kad ti neko obezvređuje logiku i ispire ti mozak svojim verbalnim proljevima.

Ja sam sigurna da je i norveška ministrica veliki pobornik rokačine i da kod nje ne prolaze cvilojebno - žilorezni pjesmuljci. Ona kad dođe s posla sto posto razvrne Metallicu ( sumnjam da bi Dubioza bila njen odabir ), skuva neku kavu, možda čak i zapali i dekne nešta kratko prije ručka, a sve u cilju suzbijanja lošeg raspoloženja usljed grozne klime u kojoj žive i pružanja podrške onima koji ne živo zdravo, pa ne lamataju po parku od šest ujutro u trenirkama neg puše ko krepatili i popiju kad im se digne živac da popiju.
I ima moju punu podršku.




Post je objavljen 16.05.2019. u 21:03 sati.