Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mecabg

Marketing

Nauka, pa to ti je…


Časopisi, posebno ženski, prepuni su saveta.
Dugo nisam znala kako se razlikuju ženski od muških časopisa, jer na muškim je gola ženska, a na ženskim bi trebalo po toj logici biti goli muškić.
Ne, ženskicama u najboljem slučaju na naslovnu stranu stave golo prase kako se peče, ali obično je to neka zdrava zelenjava za čije sastojke tri puta moraš obigrati zemljinu kuglu da sve nadješ. Gde je tu rodna ravnopravnost pitam se ja??
U takvom jednom časopisu, pročitam da su naučnici otkrili kako žene greše što posle tuširanja čekaju da se telo osuši, pa tek onda ga namažu kremom. Lično mislim da su do tog važnog otkrića došli posle gvirkanja ženskica koje se kupaju, pa da ih ne proglase za perverznjake izjavili da je to za naučni rad.
Posle višegodišnjeg ispitivanja, čitaj od puberteta tog naučnika pa sve dok ga žena nije uhvatila i potkačila metlom po glavi, došlo se do zaključka da se ženskica prvo istušira, pa na mokro telo namaže mlekom. Greši. Treba se namazati mlekom na mokro telo.
Tuširam se pre neko veče, pa se setih naučnih radova.


Slika sa Googla
Iskočim gracilno, više trapavo, jer mi mokra i kosa i pločice kao da se patka kupala, žmirim i hvatam bocu sa mlekom koje će telo napraviti kao u manekenke.
Cedi se ona voda sa mene, pločice klizave, ali mackam se ustrajno po celom telu. Slabo upija, ali valjda naučnici bolje znaju kako treba. Kad sam bila bela od glave do pete, otvorim oči. Ona Nivea mleko i Nivea gel za tuširanje skoro u istim bočicama, naročito kad žmiriš.
Stojim onako zabezeknuta.
Natrag u kupatilo.
Sve klizavo.
Napravim piruetu, okliznem se po onim mokrim pločicama i panično grabim zrak rukama. Prvi put blagosiljam arhitektu koji je projektovao prcknedlasto kupatilo. Hvatam se za ormarić koji se otvara, polica ispada i sve se ruši u kadu… Nešto se razlilo po meni, lepeći kosu, ali nešto je ostalo na svom mestu… spužva.
Pola sata sam ispirala onu penu sa sebe. Zapušila se kanalizacija, a ono što se na nebu vidi, nisu oblaci, to su balončići moje pene isplivali do vasione.
Sad treba srediti kupatilo… bar je čisto.
Ko me vidi da čitam savete iz časopisa može me komotno gadjati sa tim časopisom sa sve naučnikom.


Post je objavljen 16.05.2019. u 09:09 sati.