Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

PITAM VAS: ŠTO JE DANAS PATMOS MALI GRČKI OTOK I GRADIĆ KOJI IMA OKO 3000 STANOVNIKA, A TOLIKU JE NAHVALJEN U TRADICIJI I POVIJESTI BIBLIJE, GDJE JE ŠIRENO EVANĐELJE ISTINE I APOKALIPSA OTKRIVENJA.



PITAM VAS: ŠTO JE DANAS PATMOS MALI GRČKI OTOK I GRADIĆ KOJI IMA OKO 3000 STANOVNIKA, A TOLIKU JE NAHVALJEN U TRADICIJI I POVIJESTI BIBLIJE, GDJE JE ŠIRENO EVANĐELJE ISTINE I APOKALIPSA OTKRIVENJA.

No,tradicija nam govori kako je apostol Ivan bio odveden u Rim gdje ga je rimski car Domicijan osudio na paljenje u vrelom ulju.

Međutim, čudesno se izbavio od toga mučenja i smrti. Između ostaloga Ivan je potom bio osuđen na rad u rudnicima na zatvorskom otoku Patmosu gdje je u Špilji Otkrivenja napisao Otkrivenje.

Nakon Domicijanove smrti na čelo Rima dolazi Nerva i Ivan se slobodno vraća u Efez, gdje je napisao ostatak svojih rukopisa.

Smatra ga se odgovornim za evangelizaciju područja Male Azije zbog čega su ga Rimljani kažnjavali. Smatra se da je Isusov sljedbenik Ivan bio najmlađi od dvanaet Isusovih izabranika te da ih je sve nadživio.

Apostol Ivan doživio je duboku starost te bijaše jedini od apostola koji nije prošao kroz mučeničku smrt. Umro je oko 100 g. za vrijeme vladavine cara Trajana u Efezu.

AKO JE STVARNO IVAN BIO ODVEDEN IZ RIMA NA OTOK PATMOS: Ta udaljenost je 1600 kilometara, od Rima do Patmosa, a išlo se je nešto manje kopnom pješice ili zaprežnim kolima, a više morem i brodom... Od otoka Patmosa do Efeza ima oko 300 kilometara. A od Efeza do grada Jeruzalema ima 1850 kilometara. Zar je moguće da prije dvije tisuće godina sve to samo tako se moglo proči? Bez puteva, zemljovidnih karta, kompasa, itd. Udaljenost grada Jeruzalema i Rima je 3.600 kilometara.

Pisao samo o tome već: SVAKODNEVNO SE SUSREĆEMO SA OGROMNIM LAŽIMA IZ PROŠLOSTI I SADAŠNJOSTI KOJE NAS NIKUDA NE VODE. (Pročitaj taj moj članak) Zaniljivo je; da u napuštno gradu Efezu, je grob apostola Ivana. Sad vam kažem - toliko ima vjernika u Rimokatoličkoj crkvi, a oni ništa ne znaju u što vjeruju? Sve su to danas samo neki kameni kipovi i simboli od kamena i ništa drugo... Jadna je to VJERA ! Moje je pitanje vama na kraju: JE SI LI U ZABLUDI?

---------------------------------------------
BRANKO STOJKOVIĆ
B j e l o v a r, 43000
0958148290 (Tel/mob.)
E-mail: brankostojkovic152@yahoo.com
Udruga "ŠTIT"
URED. Masarykova 8
H R V A T S K A
-----------------------------------------------------
Objavljeno: 16.05. 2019. godine
-----------------------------------------------------
http://crostojkovic1958.blog.hr
http://stitonosa1958.blogger.ba
Broj članaka: 4893.


Post je objavljen 16.05.2019. u 07:33 sati.