Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/demetra1

Marketing

Lucca II

O povijesti više ne bih jer koga interesira može kliknuti na link u prošlom postu. Sada samo fotke za završetak o tom krasnom gradu:

klasične ulice mediterana





ovako su zlatari imali svoje izloge nekada




i poseban trenutak koji me uvijek veseli, stali smo kupiti focacce (fokače) u pekari gdje se još uvijek peče na tradicionalan način



na više sam mjesta vidjela ovo





bicikli su posvuda samo naslonjeni na zid. imaju, na kotačima su oni tzv lanci za kopčanje, ali obično je zadnji kotač spojen na središnji okvir, čak sam vidjela ispred trgovine bez ičega, samo prislonjen jer očito vlasnik treba samo časak za nešto. pomislila sam koliko bi ih u Zagrebu nestalo samo u jednom danu jer mojoj su kćerki debeli lanac precvikali škarama za metal i iz zaključanog haustora odnijeli (očito netko iz iste zgrade), a policija ništa uglavnom ne pronađe.

nekoliko slika o bivšem anfiteatru kojeg su domišljati građani pretvorili u male trgovinici i to sa obje strane i nutarnje i vanjske.





nutarnji dio



nisam sigurna da li je stalno, ali mislim da je bio sajam cvijeća jer je nutarnji krug ili trg bio stvarno sav u prekrasnom cvijeću







nahranjeni nastavili smo šetnju zidinama









odmor na jednoj od mnogobrojnih klupa pružao je vidik na





a završit ću drvećem, zapravo stablo ovakvo izgleda kao da ga je neki umjetnik napravio



i libanonski cedar koji me uvijek ostavlja bez daha





Post je objavljen 16.05.2019. u 07:47 sati.