Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojeduhovnevjezbe

Marketing

KRALJ I KRALJICA U TV EMISIJI 'PETI DAN'


Svakog petka rado pogledam emisiju „Peti dan“ na HRT3,a naročito ako je na programu neka interesantna tema. Mislim da su neki od sudionika tog talk-show-a na HRT-u posebno obdareni nekom karizmom, a koja (kao što sam to već u ranijim postovima isticao) potječe od ranijih njihovih inkarnacija. Dakle, čovjekova duša nije neka 'tabula rasa', koju onda moramo otpočetka ispisivati u našem utjelovljenju, već radije jedna već odranije oblikovana matrica, iz koje onda možemo startati u novoj inkarnaciji na boljim pozicijama, ili se brže uspinjati u karijeri i slično.
Ako nekoga buni taj termin 'karizma', evo definicije iz moje 'Enciclopedia universale'. Veli ovako: „U kršćanskoj teologiji, nadnaravni dar koji Bog može udijeliti vjerniku za dobrobit crkvene zajednice (pr. dar proroštva, moć postizanja iscjeljenja). Izvorno je dakle karizma vezana za vjeru, proroke i iscjelitelje; međutim u posljednjih nekoliko desetljeća se počela koristiti i za ljude sa estrade, glumce, političare, muzičare... Može se reći, za one koji imaju neku moć utjecaja na mase ljudi svojim šarmom, smislom za scenski nastup, neverbalnom i verbalnom komunikacijom, dakle elokvencijom, samouvjerenim (ponekad i arogantnim) držanjem i tako dalje.
U emisiji „Peti dan“ sam osobito zapazio tri takve karizmatične osobe, Mariju Selak, Ninu Raspudića i Aleksandra Musića (neka se ostali ne uvrijede, moguće je da i među njima ima inkarnacija poznatih osoba). Jasno da sam pokušao pronaći njihove inkarnacije, pošto sam bio uvjeren da se radi o nekim slavnim ličnostima iz povijesti.
Image and video hosting by TinyPic
Prvo što sam pronašao bila je inkarnacija Marije Selak. Ona je živjela u 14/15. stoljeću, kada se zvala Philippa of Lancaster. Njezin otac bio je utemeljitelj loze Lancaster, i zvao se John of Gaunt [njegova je inkarnacija Al Pacino]. Philippa je postala kraljica Portugala, udajom za kralja Ivana I [nisam uspio odgonetnuti o kome se radi, jedino mogu ustvrditi da sliči B. Šimleši]. Njihov brak donio je anglo-portugalsku alijansu, a njihovo je potomstvo bilo nazvano „slavni naraštaj“. Njezin šest godina mlađi brat Henry IV postao je kralj Engleske [inkarnacija Henry Fonda]. U to doba renesanse ja i Marija bili smo rođaci – ona mi je bila pratetka, djedova sestra (ja sam u tadašnjoj inkarnaciji bio Henry VI).
Nino Raspudić je u svojoj inkarnaciji u 16/17. stoljeću bio francuski kralj Henri IV (da ne bude zabune, engleski kralj Henry IV bio je također i francuski kralj, kao i njegov sin i unuk). On je utemeljitelj loze Bourbon, i ostao je upamćen kao „Dobri kralj Henri“. Vladao je Francuskom od 1589. do 1610. Bio je kršten u katoličkoj, no odgajan u protestantskoj vjeri. Henri IV je direktni potomak francuskih kraljeva od vremena Luja IX, koji je živio u 13. stoljeću. Njegova prva supruga, Margaret d'Valois, vodi porijeklo od Catherine Valois, kćeri francuskog kralja Charlesa VI [inkarnacija Boris Jeljcin], ujedno i majke engleskog kralja Henry-ja VI, pa sam bio u dalekom srodstvu, shodno tome sa tadašnjom prvom Raspudićevom suprugom. Mislim da je njegova sadašnja supruga inkarnacija druge žene Henri-ja IV, Marie de Medici. Ono po čemu će Henri IV ostati upamćen u poijesti jest Nantski edikt, kojim su zagarantirana jednaka prava za protestante, kao i za katolike. Kralj je ubijen 1610. godine u atentatu fanatičnog katolika, a imali smo priliku gledati i na TV-u film „Henri IV“, prije par godina.
Henri de Toulouse-Lautrec živio je u drugoj polovini 19. stoljeća, a poznat je kao slikar i ilustrator, i njegova je dakle inkarnacija Aleksandar Musić. Toulouse-Lautrec je među najpoznatijim slikarima post-imresionističkog razdoblja, zajedno sa Cezanne-om, van Goghom i Gaugin-om. Njegova slika „La Blanchisseuse“ godine 2005. postigla je rekordnu svotu na aukciji, prodavši se za 22,4 miliona dolara. Njegovo prezime zvuči aristokratski, i on doista potječe od grofova od Toulouse-a. Tokom svoje karijere, naslikao je više od 700 ulja na platnu, te na stotine drugih djela – akvarela, crteža i ilustracija.
Numerologija, kao i u mnogim slučajevima do sada, donosi podudarnosti. Ime 'Henri' ima istu numerološku vrijednost kao imena Nino i Aleksandar (9). 'Philippa of Lancaster' ima istu numerološku vrijednost kao prezime 'Selak' (5).
Jasno je da su ovo samo njihove inkarnacije u jednom prošlom životu, i da ih je bilo još.






Post je objavljen 13.05.2019. u 17:03 sati.