Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Zabraniti gušte



Vremenska prognoza je jučer, kao i danas nažalost, bila točna i imali smo lijepo vrijeme na brdu. Imali smo i gošću, našu Dolores, i dobro smo se gostili i delali. Usput smo malo na smjenu filozofirali pa i politizirali.
Nije bilo ni sreće, u zadnja dva dana su stradali motika, načeta je ljuljačka, a grablje će se možda i moći spasiti. Kad su gradili ljuljačku prevladavala su očito, kako drugarica veli, načela estetike, a ne etike, tako da je ugožena stabilnost iste. S druge strane ekipa iz Elekroprimorja je u međuvremenu uklonila stup oko kojeg smo se sporili, uz uobičajeni nered, ostavili su mnoštvo matica i šarafa, koje će eventualno jednog dana pomoći u revitalizaciji ljuljačke.
Dotakli smo se i platforme Možemo, koja se zadnje vrijeme predstavlja kao nada hrvatske ljevice, a predvodi je, to je meni sporno, jedan osvjedočeni ekološki aktivist. Logika govori, ako bi kojim čudom prošli na EU izborima, on bi bio naš predstavnik i pridružio se tamo zelenoj opciji. Zelena opcija je najjača u Njemačkoj, tamo su Zeleni po zadnjim istraživanjima, već i najjača pojedinačna politička opcija, i svugdje gdje upravljaju poznati su po filozofiji domišljatih zabrana, recimo vožnji kofera na kotačiće u noćno jutarnjim satima. Mene je naročito iziritirala zabrana šetnje s psima uz jedno jezero, jer se tu i neki pojedinci kupaju, koje blizina pasa iritira.
Ipak što mi smeta formulirao sam više u stilu dragog mi Žižeka, roditelji uče djecu poštivanju institucija, što se događa, djeca su poslušna i vjeruju im, postaju izuzetno ekološki svjesna, žestoko kritiziraju roditelje zbog korištenja plastičnih boca, broje im cigarete, alkohol i ukazuju na nezdravu hranu, iznose katastrofične podatke o opsnostima svega dimljenog, ukratko postaju militantni ratnici društva neužitka i to zahvaljujući istim tim roditeljima, koji im nisu ukazali na opasnosti nekritičnog prihvaćanja dominantnih vrijednosti, zelenih u Europi, uz korupcijsko rođačke kod nas.
Mislim koja je razlika glasovati za ovu progresivnu opciju ili preferencijalno zaokružiti onu zelenu darkericu Holy, koja je sad opet na listi jedne od dviju ozloglašenih uvijek vladajućih opcija.
Grablje su u kupaoni u lavoru, namakaju se, najbitnije bi bilo, eventualno njih spasiti.

Post je objavljen 12.05.2019. u 11:00 sati.