Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kakotikupus

Marketing

lopovi

najprije da se podsjetimo na izreku koja kaže da: 'prilika čini lopova' pa tek onda možem dalje.
daklem vako. prije par dana je bija članak u slobodnoj pod nazivom 'da li znate šta sve plačate kroz litru goriva?' članak je izaša u utorak kada se i inače formiraju cijene goriva u rh, ali mora bit da se nekima nije svidija pa ga ne mogu nač u arhivi slobodne jer san ga tija zalipit ka link. no, svi ionako znamo da kroz litru goriva plačamo sve ono šta gorivo nije a da je samo gorivo negdje oko trečine davanja ukupne cijene.

međutim kako na te stvari ionako ne možemo utjecati tako se sa time puno niti ne zamaram i neka prvi, kojemu auto ne treba za obavljanje svakodnevnih obaveza, pa makar to bio i bus, baci kamen. mene puno više iritiraju ovi lopovi koji iskorištavaju situaciju, a riječ je o popravcima tih istih auta koji troše skupo gorivo. of kors, kako je u ovoj državi život ionako skup a auto se još i dalje tretira kao luksuz zašto i oni ne bi iskoristili priliku.

priča ide ovako, uprošćeno da ne zamaram detaljima. sin kupi auto (uopće nije bitno koje, važno je samo to da je punoljetno), prilikom kupnje kada je već i potpisan ugovor i dani novci pitamo lika doslovno 'dobro, sad kada je sve riješeno, možete li nam kazati da li na nešto trebamo obratit pozornost?'. odgovor je bio 'ne sve vam je u redu, auto je servisirano'.

vozio ga je doslovno dva dana kada je propa kumpluk, za neupučene kvačilo. ok, prvi lik nas je zajeba ajmo rješit problem, jer to bi te ionako čekalo za par miseci. kako je moj meho oša na put u vrancusku tribalo je nač drugog. i našlo ga se, i to po preporuci. ok ajmo ča kod njega, jer ipak onaj ko ga je preporučija je teška cjepidlaka. dovedemo auto, lik pogleda, i kaže da će sutra javit koliko to košta. dođe sutra i on ispostavi cijenu, 4000 kn s time da je sami set kumpluka 3000 kn. ne budi lin pogledan koje su cijene za ono što nam treba i nađem da ne prelazi 2200 kn. zovemo lika i kažemo da u tom i tom dučanu ima jeftiniji set, i to od poznate marke za 2200 kn a lik će na to 'ako će te tako onda su vam ruke tri puta skuplje'. opet ne budi lin obiđem renomirane dučane za prodaju auto djelova u splitu i ustanovim da je cijena stvarno oko 2000 kn, 200 kn gore dole. popizdim momentalno i tako nevoljan sretnem poznanika koji se i inače bavi autima i kaže da će mi on nabavit to šta mi mtrba jer ima rabat u dučanu od rezervnih djelova te da sam rad ne može koštat više od 800 kn. kad sve zbrojiš, uključujući i rabat cijene ne može prelazit 3000 kn. otiđem do lika da kažem kako nećemo kod njega radit taj posal, ali jebiga, već ga je počeja rastavljat. i šta sad!? poklopi se ušima da si dva puta zajeban, plati lopovu koji koristi priliku (mislim na mehaničara) i poklopi se ušima.

i sad slijedi zaključak. pa dobro, čemu se onda ljudi, a naročito vlada, čudi kada mladi odlaze vanka? sirotinjo i bogu si teška!

Post je objavljen 10.05.2019. u 15:48 sati.