Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bubuleja

Marketing

Bio......?! Da bio sam, pa što?!

Dobila sam Nalaze krvi.
Suza mi je kliznula niz lice.
Suza radosnica.
Svi, ali baš svi parametri koje sam provjeravala su u referentnim vrijednostima. I ne mogu se načuditi kako je bilo dovoljno samo malo da sebe dovedem u red. A cijeli život sam patila od anemije i muku mučila s slabošću cijelog organizma. Bezglutenska prehrano-hvala ti!
No, par dana prije nego sam išla provjeriti krv kod doktorice, išla sam na Biorezonancu. Čisto iz znatiželje i jer mi je prijateljica koja tamo radi ugovorila termin, a i činilo mi se da nije ta usluga toliko skupa naspram nekim drugim testovima intolerancije u raznim drugim poliklinikama. Nisam ništa znala o ovom „pregledu“ niti sam prethodno guglala o o ovom postupku kao što to inače činim za bilo što. Kasnije sam saznala da ovaj postupak vezuju uz Homeopatiju - vrstu liječenja o kojoj ja ne mislim ništa loše, ali oprečna su mišljenja Crkve i zagovornika te metode. Ne želim se zamarati tim glupostima, i smatram da ako išta čovjeku pomaže, onda sam ZA. Pa sam Papa Franjo koristi usluge Homeopata. Ali to meni osobno ništa ne znači i nije mi dobar primjer jer ovaj Papa mi je u najmanju ruku čudan. Ali pustimo njega, vratimo se na Biorezonancu. Dakle, prvo je trbalo doći do prostorije u kojoj se odvija Postupak (nazovimo to tako).
Pas mater, treći kat Trgovačkog Centra i jedini dostupni lift koji „vozi“ do tamo je onaj mali prč od lifta koji je još uz sve to STAKLENI. Inače se ne bojim lifta, ali ne podnosim prozirne liftove, a uz to još je toliko mali da moje vozilo ne stane u njega.
I morala sam naći pratnju kako bi se doslovno dovukla do tog trećeg kata. Ruku mi je pružila Asi, ali ebi ga, nikako pronaći taj Prostor. Nitko od slučajnih prolaznika nije ni čuo za taj postupak. I šetaj (čitaj vuci se ka krepana mačka) po Trgovačkom. Ma nije mi ni to problem, ali taj ebeni lift. Dobro nisam umrla od straha i na kraju smo ipak nazvali tu Ženu koja je došla po nas i vodala nas po nekim čudnim uskim hodnicima za koje nisam ni znala da postoje. I eto nas napokon u Prostoriji i Postupak može da počne. I malo razočarenje. Cijeli postupak je taj da Ona ima pred sobom Lap top (najobičniji) koji je spojen nekim žicama; jedna završava nekim valjkom, a druga nekom debljom kemijskom. Ufff što dobro objašnjavam. Uglavnom , uski valjak sam držala u desnoj ruci, a ona je „kemijskom" pikala po mom kažiprstu lijeve ruke. Morala sam maknuti sav nakit. Ali ja sam sve to ozbiljno shvaćala. Gospođa Nutricionistica je bila jako simpatična i pristupačna. I tako me je oko dvijesto puta piknula po kažiprstu ( a možda i više). I samo je govorila ; što smijem jesti , što ne. Začudila se kad je vidila da gotovo svega imam u tijelu, pa čak i Cinka i Joda, a nikakvih teških metala nemam u sebi.. Jetra mi je super, dakle mirno mogu nastaviti piti tj, mogla bi tek početi jer ne konzumiram baš alkohol. Bubrezi super. Jajnici i mjehur isto. Pluća savršena. Aliii?!..... Ali našla je prisutnost Escherikije Coli. Koliko ja znam ova bakterija je normalni stanovnik svakog organizma. A Gospođa kaže da ju je našla, ali da mi ne stvara nikakve probleme. A valjda bi i ja znala da mi stvara. Gospođa dalje govori; da Candide nemam. I da sam jako otporna na stres. Pa ja i svima govorim da sam baš kul, ali mi ne vjeruju baš i misle da se preseravam. Kolega mi je kasnije rekao da me ova Stoka iz firme dobro izdresirala. Ima i u tom istine. I Gospođa nastavlja te kaže da mi je adrenalin na jako visokoj razini. A kako i neće biti kad sam se pentrala onim ebenim liftom. A onda mi je rekla da mi nedostaje kisika. Kad sam to kasnije priopčila teti, ona mi je rekla da izađem na taracu i dišem...duboko dišem.... I svašta tako nešto mi je rekla Gospođa , a mnogi kojima sam rekla da sam bila na tom „pregledu“ su umirali od smijeha kako sam glupa i naivna.
Ja sam TO htijela i ja sam to učinila, a i puno toga mi se baš poklopilo npr Kompić je najviše reagirao na Pšenicu.( Normalno kad imam Celijakiju), Zob (nema gluten, ali ima Avenin-protein koji je sličan glutenu), Laktozu ( ali ne i Kazein, čudno!), kaže hormoni štitnjače ok (što je pokazao kasniji nalaz krvi). I tako još puno toga. Uglavnom, ja ne žalim za ničim što sam bila na tom „pregledu“, a moja Asi mi je rekla da sam ja Gospođi N. mogla održati jedno pravo Nutricionističko predavanje. Asi nije bila baš oduševljena Gospođom nutricionisticom.
Kako bilo da bilo, meni je krv dobra i ebe mi se za išta drugo!






Post je objavljen 10.05.2019. u 08:19 sati.