Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Hešteg trebanositzeleno

Šta vi radite kad vas neko sjebe u koracima samo da bi nahranio svoj ego? Obezvrijedi vam logiku? Nije uopće bitno jel slučajno il namjerno, jel riječima il djelom? Eto baš mu se oće da vam se napije krvi, jer mu paše vaša krvna grupa?

Dam se kladit da zamišljate kak ga trgaju lavovi koji su bili na voćnom jogurtu tjedan dana, dok vi ležite na otomanu i nedužno krckate bobe grožđa da ne čujete kak njemu krckaju bedrene kosti ( kako je to divno sročila moja frendica Nela ). Il zamišljate kak mu na vrata zvoni španjolska inkvizicija, dobar dan - dobar dan, čuli smo da u garaži imate jedno četrnajst metli i da ste karnister krvi popili tome i tome, pa ako bi izašli da vas malo rastrančiramo na onim našim spravama za gimnastiku. Pa ga sastave rastezat, i vi osobno potpalite lomaču jer je inkvizitor osto bez plina u upaljaču. Il zamišljate da je taj tamo neko u nekom navodno fensišmensi restoranu pobro rota virus i dobio takvu sraćku i bljuvanje da već danima živi isključivo od kisika, a vi mu dolazite u posjetu i nosite friško spohanu piletinu i krumpir salatu i kremšnjite u tri tapervera, jer vam ko niko nije reko da ne smije jest idućih tjedan dana.

Šta radite kad ste krepani od svega šta vas smara na poslu, u dućanu, od luđaka koji vas skoro zgaze na pješačkom jer zamišljaju da su faraoni pa ih se ne smije zaustavit da bi prejašili prek zebre? Il kad kiša pada ko biblijski potop, pa vam smoči rukave od jakne i nogavice do koljena jer imate jebeni mali kišobran ( ko meni naprimjer, jer se onaj regularni razalatio skroz usljed bušenja na trnje )?
Dam se kladit da živčanite, psujete, pokušavate ne zadavit svakog ko vam se uopće obrati, eventualno ako ste pušač palite jednu na drugu i puštate najkrvavije cvilojebe ikad napravljene ( il rokačinu ak vam više paše; ono, razvrnete Deep Purple dok svi cucki u ulici ne počnu zavijat umjesto pratećih vokala ). Il se prežderavate svim raspoloživim u frižideru i špajzi - red slanog, red slatkog, pa zalijete sokom koji pršće radi boljeg varenja. Pa udarite po žele bombonima, il bombonjeri koju niste odnijeli kom ste trebali.

Ja imam novu metodu. Friško otkrivenu. Znači - bez obzira šta bilo razlog, jel to šta mi se neko pravoj - zdravoj naloko moje nula pozitivne krvi, il sam umorna ko pas, il me razjario neki krepil koji me zalio lokvom vode veličine Plitvica, ja svečano polažem zakletvu ko sudac ustavnog suda da mi ništa neće ovaj dan pokvarit, pa se dotjeram u zelenu opravu ko grofica Marica i uživam u danu, kolko god bilo sranja okolo. I mogu vam reć da je to vrlo efikasna metoda. Em se bolje osjećaš, em dobro ispadneš na fotki, em zaboraviš na sve ono šta te smara.
( Dobro, jučer je bila posebna prilika, al to ne znači da ne trebamo sami stvarat posebne prilike svaki dan; u inat krvopijama, umoru, kiši i svemu onom šta nam balega po glavi. Svaki se dan u lice nasmijat onom šta te tlači - pa to je antibiotik širokog spektra. Vjerujte mi na riječ.)



( grofica Marica sinoć, u Hrvatskom glazbenom zavodu )

Post je objavljen 09.05.2019. u 19:35 sati.