Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/andrea-bosak

Marketing

Rokovi

Od prije točno pet sati sjedim u fotelji jer je mekanija od kolica i razmišljam kako bi mi bilo dobro da radim u struci jer mogla bih si sama odrediti kada ću napisati rješenje jer ne postoji rok kao što postoji za stranke u postupku. Taj resor je uvijek bio spor usprkos tome što imamo kvalitetne zakone koji bi se trebali primjenjivati isto bez obzira kakvog je stranka u postupku imovinskog statusa jer klauzula ni zakon se ne mijenjaju po potrebi, klauzula i zakon su uvijek isti samo suci imaju drugačiju percepciju na primjenu istog zakona.
Oni nemaju rokove donošenja rješenja i spis koji bi trebao biti AA uporno na hrpi ostalih spisa čeka svoje vrijeme kada će sudac odlučiti okončati spis za koji strankama daje rok i stranke taj rok moraju poštivati a suci za sve vremena imaju, za njih ne postoje rokovi.
Kada bi se sucima odredili rokovi trajanja postupka i rokovi donošenja rješenja tada ne bi bili zatrpani predmetima i bilo bi učinkovitije sve u tom zamršenom resoru u kojim jednostavni predmeti traju po jedno desetljeće.

Post je objavljen 09.05.2019. u 10:40 sati.