Bezkofeinska kava s koprivom ,zelenim čajem,đumbirom i medom od maslačka.
(čajem preliti kavu,naribati svježi đumbir i staviti malo meda od maslačka)
Čičak!
(Čaj od mladog lišća ublažava nadutost te pomaže kod katara želuca. Ispiranje ogrebotina, rana i čireva ovim čajem pridonosi njihovom bržem zacjeljivanju.)
Kako prepoznati i brati čičak.
Čičak je dvogodišnja zeljasta biljka čija visina može dosegnuti i do 150 cm. U našim krajevima raste kao divlja samonikla biljka na livadama, zapuštenim zemljištima, u šikarama, uz živice, na sunčanim rubovima šuma. Listovi ove biljke su srcolikog oblika i nazubljenih rubova. Pri dnu stabljike su veliki i široki, a prema vrhu stabljike veličina im se smanjuje. Beru se kada su sasvim mladi, obavezno prije cvjetanja biljke. Stabljika je debela, dlakava, tvrda, uspravna i razgranata. Bere se kao i listovi prije cvatnje biljke. Korijen je mesnat, razgranat, vretenastog oblika, a može izrasti i do 60 cm u dužinu. Od cijele biljke, u korijenu je sadržan najveći postotak hranjivih tvari. Vadi se kod dvogodišnjih biljaka u proljeće i jesen. Cvjetne glavice su okruglog oblika, a smještene su u skupinama na vrhovima grana. Cvjetovi su purpurno-crvene do purpurno-ljubičaste boje. Čičak cvijeta od srpnja do rujna. Sjeme dozrijeva od rujna do listopada, a sakuplja se kada sasvim dozri.