Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

SEZONSKO ZAPOŠLJAVANJE U TRI MJESECA



ZAPOSLENO 4.012 SA BURZE RADA

Prema informacijama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje , u prva tri mjeseca 2019. u djelatnosti pružanja smještaja, pripreme i usluživanja hrane te trgovini na veliko i malo zaposleno je 4.012 osoba s evidencije Zavoda za zapošljavanje. Te su osobe zaposlene u zanimanjima konobar, sobarica, kuhar, čistač, prodavač, pomoćni kuhar, recepcionar, zatim pomoćni konobar, ali i druga zanimanja. U ostalim djelatnostima na sezonskim poslovima zaposleno je 1.473 osoba, a najviše u djelatnostima: administrativno i pomoćno uslužnoj – 398 osoba, prerađivačkoj industriji – 216 osoba, umjetnosti, zabavi i rekreaciji – 213, prijevozu i skladištenju – 196 osoba. Po županijama najviše je zaposleno osoba u: Splitsko-dalmatinskoj, Dubrovačko–neretvanskoj, Istarskoj županiji te Šibensko-kninskoj županiji.
Izvan mjesta prebivališta na sezonskim poslovima zaposlena je 1.363 osoba, a samo u djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane te djelatnosti trgovine na veliko i malo 1.037 osoba.
Od ukupno zaposlenih osoba izvan matičnog područnog ureda, najviše ih je zaposleno s područja Osječko- baranjske i Vukovarsko-srijemske županije.




Post je objavljen 08.05.2019. u 09:56 sati.